graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Teorien om alting

Professor Stephen Hawking (Eddie Redmayne), der er en berømt teoretisk fysiker ved Cambridge, mener, at hans forskning forklarer så meget af universets historie, at der ikke mere en brug for en gud. Med sin forskning ønskede han at samle tiden og universet i en enkelt ligning, der kan forklare alting. Han er erklæret ateist, og det har han været siden sin tidligste ungdom. Men det er ikke her, tyngdepunktet ligger for “Teorien om alting”.

Filmen vil først og fremmest fortælle om Stephen og hans forhold til Jane (Felicity Jones). De mødes på universitetet, bliver forelskede, gift, forældre til tre børn og skilt. Inden brylluppet får Stephen diagnosen ALS, som er en aggressiv form for sklerose, der ødelægger forbindelsen mellem hjernen og de muskler, vi normalt har kontrol over. Lægen giver ham to år at leve i, og det får Stephen til at bryde med Jane. Men det vil Jane ikke være med til. Hun insisterer på, at de skal have mest muligt ud af den tid, som de får sammen. Filmens store kvalitet ligger i skildringen af forholdet mellem de to. Det er en biografisk film, der efter kommentarer fra de portrætterede at dømme, giver et troværdigt billede af, hvad der skete i virkeligheden.

Jane er aktivt medlem af Church of England – altså anglikaner – og hun viser sig som en tålmodig, forstående og meget kærlig ægtefælle, der står sammen med sin mand i deres ægteskab fra 1965-1995. En del af spillet mellem de to går på, om der er en Gud. Begge opfattelser bliver skildret loyalt. Der er flere smukke scener, hvor hun vidner om sin tro, som for eksempel, da de som unge ser op på den overvældende stjernehimmel, og hun citerer de første vers i Bibelen om skabelsen: “I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden.” Der er også lidt diskussioner, som da hun er inviteret hjem til hans forældre, og Stephan siger noget om, at kombinationen af en fysiker og så Gud ikke rigtig dur. Så lyder hendes kommentar: “Det siger nok mere om fysikeren, end det siger om Gud.”

 

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Film ideer