graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

En verden udenfor

Bankmanden Andy Dufresne (Tim Robbins) fængsles for det koldblodige mord på sin kone og dennes elsker. Han ankommer til et fængsel i 1940’ernes amerikanske sydsstatsmiljø og stifter hurtigt bekendtskab med livet “inden for murene”. Her går livet sin trøstesløse gang, styret af på den ene side de psykopatisk voldelige fanger “The Sisters”, der voldtager Andy gang på gang, og på den anden side det korrupte og magtsyge fængselspersonale, med den pengebegærlige fængselsinspektør “Norton the Warden”(Bob Gunton) i spidsen. Andy lærer dog hurtigt at begå sig i det brutale miljø, og han bliver hurtigt venner med den sorte “Red”(Morgan Freeman), som overlever på sin evne til at skaffe alverdens ting udefra. Midt i den trivielle hverdag og den megen vold og ondskab formår Andy at tilføre fængselslivet et strejf af menneskelighed ved bl.a. at få en fængselsbetjent til at give kolde øl til hans venner, til gengæld for at Andy ordner betjentens pengesager. Senere får han oprettet et velfungerende bibliotek i fængslet, og i det hele taget forsøger Andy at skabe et levende, humant miljø i en verden af håbløshed. Filmen kører hele tiden på den spænding: Hvordan kan man undgå at blive resigneret og umenneskelig i et livsnedbrydende fængselsmiljø?

Her kommer filmens menneskesyn tydeligt til udtryk. Inderst inde er mennesket godt, men det kan sagtens lade sig gøre at glemme eller undertrykke sin menneskelighed. Omkring Andy og hans venner foregår der overgreb og undertrykkelse, der virkelig får tilskueren til at gyse, som da en lettere enfoldig, meget fed mand bliver banket ihjel af betjentene den første aften i fængslet, simpelthen fordi han græder og savner sin mor! Samtidig har filmen uforglemmelige passager, hvor fangerne på den ene eller anden måde vågner op af deres søvnagtige tilstand, og bliver mennesker.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas