graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

3:10 to Yuma

Filmen ser ud som en almindelig, rigtig western. Den foregår i det rigtige western-miljø, og indeholder støvede landsbyer, whiskydrikkende cowboys og hidsige skuddueller (den er absolut ikke for sarte og barnlige sjæle). Man kan nyde den som en almindelig spændende western – men den har nogle dybere lag end de fleste i samme genre.

Plottet
Vi møder farmeren Dan Evans (Christian Bale), der er krigsinvalid og kæmper for at holde mad på bordet til sin familie. Da den lovløse Wade (Russell Crowe) tages til fange og skal eskorteres til toget, der skal bringe ham til fængslet i Yuma (ja, det afgår 3:10, deraf titlen). Evans tilbyder at være med i eskorten for at tjene de penge, han så desperat mangler.

Og så er plottet simpelthen at få bragt skurken til toget – og selv overleve undervejs! Men simpel er handlingen ikke. Der er mange overraskende vendinger undervejs, og filmen er absolut seværdig bare på grund af dette forløb.

Mesterligt spillet
Crowe lægger hårdt ud som den absolut samvittighedsløse, dybt intelligente og dødsensfarlige skurk. Bale lægger stille ud som en desperat og lidt sølle mand, der griber det sidste halmstrå. I løbet af filmen udvikles de to karakterer mesterligt i samspillet med/mod hinanden – og andre personer.

Der er megen dybde i personskildringerne – og man udfordres undervejs på, hvem der egentlig er skurk, og hvem der måske er helt? Ja, hvad driver dybest set disse to mænd? Og hvorfor tegner skurken så flotte tegninger, og hvorfor tør Evans ikke fortælle sandheden til sin søn, der for øvrigt er en af de vigtigste bipersoner filmen igennem.

Mange temaer….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas