graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

American Sniper

“Der findes tre typer mennesker: får, ulve og hyrdehunde.” Hovedfiguren Chris Kyle havde en far med klar forventning til sine to sønner om, at de aldrig skulle lade sig kue, at de skulle behandle andre pænt og frem for alt, at de altid skulle beskytte deres egne. Den forventning definerer det kald, som Chris Kyle helhjertet kaster sig ud i: At fjerne alle lurende farer med sin sniper-riffel for sine soldaterkammerater.

Clint Eastwood har igen begået en film, som portrætterer en menneskeskæbne, hvor flere facetter af individet skaber en figur, som man uvægerligt kommer til at holde af – nøjagtigt som han gjorde med figurer i “Unforgiven/De nådesløse”, “Gran Torino” og “Million Dollar Baby“.

Bradley Cooper spiller rollen som Chris Kyle fabelagtigt. Både som den unge, idealistiske bonderøv, der via Navy Seals ønsker at beskytte USA mod de fjender, der stod bag terrorbomber mod amerikanske ambassader i Afrika og angrebene på World Trade Center – og som den efterkrigshærgede far og ægtemand, der kæmper for at finde sig selv igen. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde forventet en af de tre hovedrolleindehavere fra Tømmermænd-trilogien ville kunne bære en så alsidig figur som Chris Kyles. Bradley Cooper er troværdig og evner at give rollen en dybde, som tryllebinder i mere end to timer.

Det meste af filmen holdes oppe af det usynlige kærlighedsbånd mellem Chris Kyle og hans kone Taya, der spilles flot af Sienna Miller, som med “American Sniper” vel får et internationalt gennembrud. Selvom meget af filmen foregår i Irak og opleves gennem et kikkertsigte på Kyles riffel, så er Taya med hele vejen. Hun er med i duellerne med Al-Qaeda over telefonen, og som tilskuer afventer man med spænding, hvordan hun og Chris skal håndtere næste pause fra fronten. Kun i én anden film kan jeg huske en kvinde have så meget betydning for hovedpersonen in absentia, og det er i “Cast Away”, hvor Helen Hunt er den usynlige drivkraft for Tom Hanks på den øde ø.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Film ideer