graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Irrational Man

Den ene hovedperson er filosofiprofessor Abe Lucas (Joaquin Phoenix). Han kommer som ny underviser til det lille lokale universitet, hvor de har hørt rygter om, at han er en provokerende underviser og en charmerende dameven. Men han viser sig at være deprimeret, alkoholiseret, skriveblokeret og uselskabelig. Den anden hovedperson er den intelligente og romantiske student Jill (Emma Stone). Hun har en kæreste, men tiltrækkes mere og mere af Abe. I første omgang fordi hun har omsorg for ham, og er fascineret af hans undervisning.

Jill stiller den diagnose, at Abe lider af det, Søren Kierkegaard kalder “sygdommen til døden”, nemlig fortvivlelse. Abe modsiger hende ikke, men tilføjer, at Kierkegaard “… når alt kommer til alt var kristen, og det ville være en lise”. Dialogen mellem de to er ofte et forsøg på at forstå meningen med livet – især ud fra Kierkegaards eksistentialisme. Det vil sikkert være en fordel at være hjemme i Hannah Arendt, Martin Heidegger og Søren Kierkegaard, men det er ikke nødvendigt. Allen er i stand til at skrue en film sammen, så den er umiddelbart underholdende hele vejen igennem, og samtidig har flere lag, som åbner sig for den, der har forudsætningerne – eller ser filmen flere gange.

Abe leder efter noget, der gør livet værd at leve. Han kan alle filosofferne, men synes ikke, de hjælper ham i mødet med det virkelige liv. Han mangler et mål og en mening. En dag overhører han sammen med Jill en samtale, der giver ham ideen til en meningsfuld handling, han kan udføre. Det giver ham energi, livslyst og potens. Her begynder den del af filmen, som har fået nogen til at kalde den en krimikomedie. Det er nu ikke en dækkende betegnelse. Krimielementet er der, men på en Woody Allen-bagvendt måde, der bryder med de normale regler for genren. Det er heller ikke helt rammende at kalde filmen for en komedie. Der er naturligvis humoristiske og groteske indfald, men den er alligevel meget anderledes end hans komedier.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas