graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Ängelby

Vera (Mia Skäringer) er lige blevet skilt og kører nu til den lille svenske flække Ängelby (Engle-by). På vejen påkører hun en ung mand, som er død, da hun stiger ud af bilen. Men slog Vera ham ihjel – eller?

Serien starter som en almindelig krimi, hvor de to lokale politibetjente straks tager sagen op. Men hurtigt skifter serien over fra krimi til okkult krimi. For der er andet end almindelige mennesker på spil. Det kan ikke overraske den opmærksomme seer, idet hvert enkelt afsnit i serien indledes med følgende tekst: Det, som skræmmer os mest, er ikke vores svaghed. Det, som skræmmer os mest, er vores styrke, vores kraft. Det er ikke mørket i os selv, vi frygter. Det er lyset. Lyset findes i os alle, og vores og hele verdens fremtid bygger på, at vi finder det. Men nogle gange må nogen gå først og vise os andre vejen. Og nogle gange er der brug for kræfter, som er større end os selv. Kræfter, der ikke altid er en videnskabelig forklaring på. På små steder kan der nogle gange ske store begivenheder.

Nogle mener, at serien forsøger at lægge sig i sporet af Twin Peaks, den berømte engelsksprogede okkulte krimiserie. Jeg skal ikke afsløre alt her, men bare nævne nogle af de ingredienser, dramaet udspilles omkring. I byens nærliggende skov har der i 700 år stået en sten med mystiske kræfter. Kræfter, der kan give mennesker fantastiske evner, men også forstørre det onde i dem på helt grusom vis. Kombineret med urgamle egyptiske elementer, astrologi og moderne nyreligiøsitet omkring “energier”, samt at der er mange forskellige “parallelle dimensioner”. Alt dette indebærer, at man kan beregne, at stenen snart vil have en enorm udladning, der kan tilføre hele det lille samfund den totale lykke. Nogen i Ängelby tror, at Vera er hidkaldt for at være den person, kraften skal overføres igennem. Andre er helt sikre på, at hun ikke er det, og er villige til at skyde hende, hvis hun forsøger. Sammen med landsbyens beboere møder vi også aktører fra andre dimensioner, især “Atlas” (fra græsk mytologi), der på mange måder trækker i trådene. Byens præst inddrages også, men bidrager på ingen måder med en kristen vinkel på det hele.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas