graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

URMAGEREN

EN SANDFÆRDIG, MØRK FILM

Filmen “Urmageren” er en alvorlig og dyster film. Det er mørke med mørke på, og der er intet formildende eller forløsende undervejs. Filmen behandler anden verdenskrigs brutalitet, kynisme og afstumpethed gennem den sandfærdige beretning om Georg Elsers enmandskrig mod naziregimet ved München-attentatet mod Hitler.  I 1939 lykkes det for ham med en hjemmelavet bombe at sprænge det hus i luften, hvor Hitler holdt tale, – men som vi ved, lykkedes det ikke at dræbe Hitler. Elser bliver arresteret og udsættes for sadistiske forhør under tortur. Torturscenerne pensles ikke ud i splatter, men man er ikke i tvivl om, hvad der foregår, og det er smerteligt at sidde som tilskuer til, for det er en særdeles voldelig affære. Sideløbende vises tilbageblik til, hvad der er gået forud for attentatet mod Hitler, og hvad der driver Elser til at handle, som han gør.

Opgør med tilskuerrollen
Det er historien om 30’ernes og 40’ernes Tyskland. Et land, der på kort tid forsumper i afstumpethed, kynisme og rå vold, og hvor den frie tanke og tale bliver en saga blot. Langt hen ad vejen er Elser vidne til dette uden at gøre noget. Han er tilskueren, der krymper sig ved det, han ser, uden at turde gribe ind. Men som han på et tidspunkt siger: Man kan ikke vente, til det er for sent med at gøre noget. Og så går han i aktion. Han er ikke drevet af politiske bevæggrunde, men af en samvittighed, der byder ham at gøre noget, mens alle andre heiler taktfast. I lange (lidt for lange) tilbageblik oplever vi også Georg Elsers forelskelse i og forhold til Elsa, som ellers er gift med en fordrukken, rå og voldelig mand, der tæsker hende for et godt ord…

 

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas