graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Fuglene over sundet

ET LYST KAPITEL MED SKYGGER
De historiske begivenheder i forbindelse med jødernes flugt over Øresund i oktober 1943 rummer dramatik, mod, handlekraft, svigt og ondskab nok til en stæk actionfilm. Det er ikke det, vi har fået i “Fuglene over sundet” – heldigvis. Der er spænding, mod og handlekraft og ondskab, men det er fortalt med fokus på personerne. Store dele af tiden bruges på nærbilleder af skuespillernes ansigter og hænder. Der dvæles ved følelser og stemninger. En risikabel måde at fortælle på, for det tipper let over i sentimentalitet eller kedsomhed. Når det går godt her, skyldes det skuespillernes gode præstationer og en fin fornemmelse for at klippe, inden det bliver for meget. Et vellykket lydspor og kameraets indfangning af landskabet er også med til at bære scenerne.

Anstændighed og grådighed
Mange tænker på jødernes flugt over Øresund som et af de absolut lyseste kapitler i Danmarks historie. Det er en historie, der skal fortælles, fordi den dokumenterer, at da det virkelig gjaldt, så var mange parate til at sætte deres liv på spil for at redde andre i nød. De hjælper, som det siges et sted, “fordi det er det anstændige”. Men filmen viser også bagsiden af medaljen. Nogle af redningsmændene stod ikke tilbage for nutidens menneskesmuglere, når det gælder grådighed og mangel på respekt for menneskeliv.

Tro mod historien
Filmen foregår i de første hektiske timer og dage for den storstilede redningsaktion. Mange er forvirrede og træffer forkerte valg. Vi følger en lille jødisk familie fra det øjeblik, hvor det omsider går op for dem, at nu er det alvor. De møder forhindringer på vejen fra deres hjem til Gilleleje. Vi lærer dem at kende som helt almindelige danskere, hvis eneste afvigelse er, at de er af jødisk afstamning…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas