graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Knight of Cups

ER LYKKEN ARBEJDE, PENGE, SUCCES?
Vi oplever en mands liv – han er succesfuld, har penge nok med masser af fester og piger, og hvad man ellers kan tænke sig i Los Angeles’ jetset. Men er det det egentlige indhold i livet? Er det her, glæden, tilfredsheden og lykken gemmer sig?

Rick (Christian Bale) er manuskriptforfatter i Hollywood, som er optaget af spørgsmålet om, hvordan man kommer videre med et nyt og anderledes liv? Dette og andre store temaer sætter rammen for den lidt løse og gådefulde historie af den kendte instruktør Terrence Malick (bl.a. The Tree of Life, To the Wonder, Den tynde røde linie). Filmens titel er hentet fra tarotkort – hvor kapitlerne i filmen bl.a. er Månen, Den hængte mand, Tårnet og flere andre.

Som seer tænker man, om samlingen af kapitler og klip mon er tilfældige? Har de en okkult mening, eller er der noget kronologisk i billederne? Hvorfor har Malick ikke brugt nogle af temaerne fra Prædikerens Bog? Det ville være oplagt, når han bekender sig som kristen.

Det sidste ord i filmen bliver stille hvisket som voice-over: “Begynd’”. Vi har altså set en lidt langstrakt film om Ricks liv på godt og ondt – bare for at opdage, at han faktisk ikke er begyndt på det nye liv.

Pilgrimsvandringen
I filmen er der flere henvisninger til John Bunyans klassiske allegoriske fortælling Pilgrimsvandringen. “Vi må gå til et sted, et sted med frelse,” – måske ønsker Malick i sin fortælling at skabe en parallel til Bunyans allegori, hvor en pilgrimsvandrer jo netop er på vej fra “undergangens by (Los Angeles?) til den himmelske Stad”. Hvem ved? Terrence Malick er ikke sådan at blive klog på!…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas