graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Darkest Hour


CHURCHILL – EN HELTEFIGUR

Vi har brug for helte og stærke forbilleder. Mennesker, der står op imod det onde og taler højlydt imod, også selv om hele verden omkring én brænder og vender sig imod én. En sådan helt var Winston Churchill. Den gamle lidt smågnavne, korpulente mand med bowlerhatten, cigaren og V-tegnet for victory. Filmen ”Darkest Hour” tegner et spændende og varmt portræt af denne bulldog af en premierminister, og den gør det fint. Man er med hele vejen igennem og er tryllebundet af de tunge beslutninger, som hviler på et menneske med magt.

En tung byrde og politisk spin
Winston udpeges i maj 1940 til premierminister, da det engelske parlament forlanger den daværende premierminister Neville Chamberlains afgang, efter hans fejlslagne og naive forhandlinger med Hitler. Winston udpeges, ikke fordi det er ham, regeringen helst vil have, for de fleste kan ikke fordrage ham, men fordi han er det eneste kompromis, som regeringen og oppositionen kan blive enige om. Og så står Churchill ellers med de tunge beslutninger i en fase, hvor 300.000 britiske soldater er fanget på det europæiske fastland og trængt helt ud til kysten ved Dunkerque.

Særligt spændende beskrevet er forholdet mellem Churchill og hans kone Clemmie, som i den grad var kvinden bag manden. Spændende er ligeledes forholdet mellem den britiske konge George IV og Churchill, som udvikler sig til et venskab, om end deres møde med hinanden starter temmelig akavet. Filmen beskriver til min overraskelse også Churchill som et menneske, der ikke var så stålsat hele vejen igennem, som jeg troede. En mand, der til tider tvivlede på egne beslutninger under det hårde pres, han blev udsat for, ikke mindst fra egne partifæller. Regeringen ønsker, han skal fortsætte Chamberlains bløde linje og være fredssøgende og forhandlingsparat, men undervejs går det op for Churchill, at man ikke kan gå på kompromis, når det gælder sandt og falsk, krig og fred. Man kan ikke forhandle med ondskaben, man kan ikke gå i dialog med diktatorer. For nok kan det koste én livet at kæmpe for det, man tror er sandt, men alternativet er værre, nemlig at løgnen og ondskaben får magten over én, og det er værre end døden…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Film ideer