graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Seven

RELIGION UDEN KÆRLIGHED

Set fra én synsvinkel kan denne film regnes for en i rækken af andre gyserfilm med en farlig psykopat som omdrejningspunkt. Filmens hovedplot koncentrerer sig om politi-makkerparret Somerset & Mills, som skal opklare en række bestialske mord bygget op omkring de syv dødssynder: fråseri, griskhed, apati, stolthed, begær, misundelse og raseri. Der er en spænding mellem den ældre erfarne Somerset og den unge Mills, som krydrer jagten på den psykopatiske morder, hvor Mills’ privatliv efterhånden bliver inddraget i sagen på en ubehagelig måde.

Udover at være en mørk thriller kan filmen sammenlignes med andre ’psykopat’-gysere såsom den mere kendte “Ondskabens øjne”. Det betyder, at en del mennesker vil være noget reserveret overfor at se filmen på grund af dens voldsomhed. Det er helt forståeligt, for man skal være indstillet på uhygge og chok undervejs. Heldigvis tværer filmen ikke rundt i lidelse som visse andre gyserfilm. Som ren underholdning er denne rå film problematisk. Desuden er censuren for lav. I de fleste lande er den kun tilladt for voksne.

En religiøs fundamentalist
Når filmen alligevel er seværdig, skyldes det, at den udfolder et tema, som er værd at beskæftige sig med, og som man – især i en religiøs sammenhæng – ikke sådan lige bliver færdig med. Det viser sig, at morderen Johns motiv for mordene er religiøse. Han retfærdiggør sine syge handlinger ud fra bibelske tanker om hævn for synd og udryddelse af synden i samfundet. John fremstår som en religiøs fundamentalist, der har forstået noget af den bibelske modvilje mod synd, men samtidig fuldstændig mangler den kristne dimension af barmhjertighed. Selvom John er ekstrem, giver filmen alligevel et tankevækkende bud på, hvordan religiøs fanatisme kan vise sig i en fuldstændig blind og ukærlig retning, og hvor galt det kan gå, når mennesker ønsker at straffe på Guds vegne…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Film ideer