graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

The Man With the Iron Heart

ATTENTATET MOD REINHARD HEYDRICH

Prag 1942: en lille gruppe tjekkiske modstandsfolk laver et attentat på den tyske rigsprotektor og leder af SS, Reinhard Heydrich, som af Hitler blev kaldt “manden med jernhjertet”. Spillefilmen af samme navn er et rystende portræt af denne kyniske og skrupelløse psykopat, som med enorm brutalitet, vold og mord får som opgave af Himler at finde, afsløre og eliminere politiske fjender og at udtænke “Endlösung” (den endelige løsning på “jødeproblemet”, hvilket skulle betyde tilintetgørelse af Europas jøder).

En loyal, fanatisk partisoldat og koldblodig morder
Heydrich møder i 1929 sin kommende kone Nina (Rosamund Pike), der målrettet fører ham ind i nazismen og med sine forbindelser hjælper ham til at avancere indenfor naziregimet. Hurtigt bliver han som leder af SS berygtet og frygtet for sin nådesløse jagt på alle, der ikke støtter regimet. Heydrich er selve billedet på en høj, lyshåret arier med stålblå øjne, – men det psykopatiske viser sig med al tydelighed, når han det ene øjeblik agerer kærlig familiefar over for sine børn og i det næste myrder løs på fjender af riget uden at fortrække en mine. Han var en effektiv og koldblodig morder. Overalt, hvor den tyske hær rykker frem, dukker han op med sine “Einsatsgruppen”, som er rendyrkede bøller og heilende galninge, der udfører hans vanvidsordrer og “renser ud”, så germaniseringen af det tredje rige kan sprede sig. Heydrich bliver overført til Prag, hvor han til fulde skaber rædsel omkring sig.

Skæbnesvanger tjekkisk modstand
Efter at have fulgt Heydrich et stykke tid, skifter filmen til at implicere den tjekkiske modstandsgruppe, som planlægger attentatet mod ham, og det skaber en stigende intensitet i spænding, hen imod selve attentatet, så man til sidst sidder med hjertet i halsen og galoperende puls. ..

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Deltag med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er afhængige af CVLI og Church Video License.

Movie Ideas