graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Calvary

“Calvary” indledes med følgende citat af Augustin: “Fortvivl ikke, den ene af tyvene blev frelst. Antag ikke, at en af tyvene blev fordømt.”

Fader James (Brendan Gleeson) er præst i en lille irsk by. Da han efter gudstjenesten sidder i skriftestolen, truer en mand fra sognet med at dræbe ham næste søndag. Drabet skal ske, for at Fader James kan være et uskyldigt sonoffer for, at manden gennem fem år er blevet afskyeligt seksuelt misbrugt af en nu afdød præst.

Du var der ikke
Dybt foruroliget over, hvordan han skal reagere, forsøger James at fortsætte sin præstegerning. Men det viser sig nærmest umuligt, da han står over for en lang række uoverstigelige menneskelige og spirituelle udfordringer fra både sin fraseparerede datter Fiona (Kelly Reilly) og fra sognebørnene. I alle disse nedslåede situationer – hvor han hele tiden må tjene andre, men ikke selv modtage – begynder hans liv at falde fra hinanden. Samtidig må han erkende, at han selv er et ufuldkomment menneske, og at han ikke var der, da hans datter havde allermest brug for ham.

Brendan Gleeson spiller karakteren Fader James med en sårbarhed og autentisitet, som både er fremragende og troværdig. Flere af sognets beboere udtrykker flere gange sarkasme over for præsten, kirken og kristendommen. Men samtidig udstråler James en sådan transparens og ydmyghed, at de formår at være ærlige i hans nærhed, og derfor tør bruge ham både som sjælesørger og medvandrer. Af samme årsag udbryder datteren: “Skal du finde dig i den slags lort hver dag?” Hvorpå faren svarer: “… der er meget af det, lad os sige det sådan.”

Menneskelig afstumpet
Filmen er stor set hele vejen igennem mørk og pessimistisk. Lyssætningen er mørk. Humoren er sort, og sproget er råt. Menneskenes ufuldkommenhed og afstumpehed fremstilles usminket og uden formildende omstændigheder.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer