graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Die andere Heimat – En fortælling om længsel

Uopfyldte længslerTre en halv times film, to dvd’er, næsten søvngængeragtigt tempo, omtrent renset for udvendig dramatik, endda sort-hvid… Gab? Nej, ikke gab! Tværtimod ret fantastisk. Men på sin helt egen måde.

Jeg skulle virkelig vænne mig til den. Første dvd så jeg sammen med fruen på computeren. Den greb ikke for alvor. Jeg overvejede at lægge den til side. Men den skulle jo anmeldes, så. Anden dvd så jeg på vores store tv-skærm. Billederne kom til sin ret. Men det gjorde fortællingen også. Jeg blev fuldstændig fanget ind af historiens helt egen rytme og stemning.

Filmen er en meget enkel hjemstavnsfortælling om nogle mennesker fra den fiktive landsby Schabbach et sted i Rheinland hen mod midten af 1800-tallet. Vi følger nogle få familier med omdrejningspunkt især i smedens søn Jakob Simon, som på en særlig måde inkarnerer drømmerens længselsfuldhed.

Han skulle følge i sin fars fodspor og blive en god smed, men til farens store frustration og vrede forsvinder han hele tiden ind i sine bøger og drømmer om et andet liv. Han lærer sig flere sydamerikanske indianersprog. Han drømmer om at udvandre til Sydamerika. (Tv-serien handler bl.a. om udvandrerne fra landsbyen). Han drømmer om videnskabelig indsigt, om digterisk erkendelse, om demokratisk samfundsomvæltning og om landsbyens søde Jettschen. Øjensynlig uden at få det, han længes efter. Det meste forbliver skuffede, uopfyldte længsler. Omend det ved enden af historien ligner begyndelsen til en smuk og meningsfuld livsbestemmelse i virkelighedens verden også for Jakob.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer