graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Inderst inde

Det er stort, hver gang der kommer en ny film fra Pixar. Klassikere som “Toy Story” og “Find Nemo” og “Monsters Inc.” er geniale film, skabt af et filmselskab, som igennem underholdning og leg vælger at skabe historier, som skaber samtale og påvirker holdninger. Pixars film er i en klasse helt for sig, og det er den nyeste, “Inderst inde”, i allerhøjeste grad også.

Hvem andre end Pixar finder på at skabe en animationsfilm om et menneskes følelsesliv – og gøre det på en måde, som er lærerig og underholdende for både (lidt større) børn og voksne? Det er simpelthen genialt at gøre de grundlæggende følelser – glæde, sorg, vrede, osv. – til karakterer og personer, som bor på et kontor inde i menneskets hoved og både styrer menneskets følelser og frustreres over, hvorfor mennesket vælger, som det gør. Og så at lade filmen handle om en 11-årig pige, der dermed er lige på kanten af pubertet og teenageliv, gør jo bare det hele endnu mere sjovt og interessant.

I filmen “Inderst inde” følger vi den 11-årige Riley fra fødsel til hun med forældrene flytter fra landet ind til storbyen. Det skaber en masse følelser i hende. Følelser, som vi følger i form af førnævnte karakterer. Og da bestemte følelser og oplevelser på en særlig måde er med til at forme pigen – i filmen kaldet grunderfaringer – er det katastrofalt, da pigens liv nærmest bryder sammen, og alt må bygges op igen. Lidt ligesom man siger, at enhver teenager burde få et skilt på sig: “Under ombygning”.

Det er en skøn film, fordi vi alle kan genkende de forskellige følelser og det trin i livet, Riley befinder sig på. Jeg vil dog sige, at for en gangs skyld har Pixar lavet en film, der ikke er for de mindste. “Inderst inde” vil – med sin megen snak – gå hen over hovedet på dem, så tag i stedet de lidt større børn med i biografen og se denne herlige film, som i hvert fald her hos os fik en samtale i gang bagefter.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer