graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Amistad

SLAVERI OG MENNESKEVÆRD
Jeg havde glemt alt om “Amistad”. Filmen af Steven Spielberg fra 1997 har stået på min hylde i mange år, og først nu så jeg den og måtte udbryde: Hvorfor har jeg først set den nu? Det er jo en fantastisk film i al sin gru!

Filmen er baseret på virkelige begivenheder og beretter om en gruppe afrikanske slaver på slaveskibet La Amistad. På vej fra Afrika mod Amerika gør slaverne oprør og dræber det meste af besætningen med undtagelse af to, som de befaler at sejle dem tilbage til Afrika. Men søfolkene bedrager slaverne og sejler dem i stedet videre mod Amerika, hvor skibet bliver opbragt. Her bliver slaverne anklaget for mord og afventer deres skæbne i fængslet. De to borgerretsforkæmpere Joadson og Tappan (Morgan Freeman og Stellan Skarsgård) får ejendomsadvokaten Roger Baldwin (Matthew McConauhey) sat på sagen. Baldwin vinder sagen ved underretten, men af frygt for, at Sydstaterne vil starte en borgerkrig for at bevare slaveriet, sender den siddende præsident Martin van Buren sagen videre til højesteret. Slavernes kamp tiltrækker hele nationens opmærksomhed og sætter store spørgsmål ved hele det amerikanske retssystem.

Behandles som dyr
For at sikre sig de bedste muligheder for at vinde sagen overtaler Joadson den tidligere præsident og advokat John Quincy Adams (Anthony Hopkins) til at føre sagen.

Filmen er især i begyndelsen ganske voldsom. Slaverne behandles som dyr, og da provianten begynder at slippe op, smides de svageste slaver kynisk overbord, så der forhåbentlig kan være mad til resten. Vi får hele problematikken med slaveriet præsenteret på en særdeles vedkommende måde – både på slaveskibet og i retssalen.

Desuden bæres filmen af flotte skuespilpræstationer. Slavernes leder Cinque, der spilles af Djimon Hounsou, gør det fantastisk – vi ser i hans karakter en sælsom blanding af klogskab, desperation, vrede og uvidenhed, og det lyser ud af ham i hver eneste replik. Han forstår ikke sproget, han forstår ikke retsvæsenet eller kulturen. Han er totalt lost, og alligevel formår han at bevare sin værdighed og at stille intelligente spørgsmål til advokaterne…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer