graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Queen of Katwe

SKAK GØR EN FORSKEL

I 2007 begynder den 11-årige pige Phiona at spille skak. Hun kommer fra Kampalas slumkvarter Katwe, hvor hun bor med sin mor (Lupita Nyong’o) og fire søskende. Hendes far er død. Hun opdager, at kirken gennem Social Action Commission (SAC) har en skakklub, hvor man også får et måltid mad. Phiona og hendes to brødre lærer at spille skak. Det viser sig, at hun er et naturtalent. Hun bliver Ugandas første kvindelige mester og kommer med i turneringer på verdensplan.

Filmen rummer tre fortællinger. Der er fortællingen om en pige uden nogen fremtidsudsigter, som ender blandt de bedste skakspillere. Så er der fortællingen om den enorme sociale nød i et af Afrikas mange slumkvarterer. Og endelig er der fortællingen om den forskel, den kristne tro kan gøre.

Skakspillet skaber social forandring
Phiona bliver mobbet af de andre, da hun møder op i skakklubben. De siger, hun lugter. Så går hun hjem og vasker sig fra top til tå med en balje vand. Det viser sig hurtigt, at Phiona er lærenem og god til at lægge taktik i skakspillet. Hun lærer at læse, så hun kan studere stormestrenes taktik. SAC’s leder Robert Katende (David Oyelowo) bruger spillet til at opmuntre børnene til at lægge planer for deres liv og at kæmpe for deres mål. Børnene bliver så dygtige, at han vil melde dem til et stævne. Han får først nej, for de er ikke “fine” nok, men med lidt snilde lykkes det Robert at få et hold med – og mange fra hans hold vinder over modstanderne.

Phiona vinder flere og flere mesterskaber, men hun går helt i baglås, da hun en dag taber en meget vigtig kamp. Fortællingen om Phionas skak-karriere er også beretningen om en pige, der modnes gennem modgang og opmuntring…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer