graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

The Promise

OFRET PÅ NATIONALISMENS ALTER

Produceren Ralph Winter kalder den en nødvendig film, hvor hensigten er at fortælle publikum, hvad der skete i det nuværende Tyrkiet under Det Osmanniske Riges sidste dage under første verdenskrig i 1915-18, hvor op mod 1,5 mio. armeniere mistede livet.

Førende vestlige historikere har dokumenteret, at Det Osmanniske Rige bevidst og systematisk forsøgte at chikanere, deportere eller udrydde armenierne, som på det tidspunkt var et kristent mindretal i landet. Formålet var angiveligt at skaffe sig af med en etnisk befolkningsgruppe som var til fare for sammenhængskraften i riget. Med de stærkt nationalistiske ungtyrkere i spidsen ønskede styret at skabe et “Tyrkiet for tyrkerne”. Historikerne kalder det et folkemord, mens skiftende tyrkiske regeringer har nægtet at anerkende anklagen, fordi man mener, at urolighederne foregik i en krigsperiode, som havde karakter af borgerkrig mellem muslimer og kristne.

Krig og kærlighed
Filmens historiske hændelser er vævet sammen med et fiktivt trekantsdrama mellem Michael (Oscar Isaac), en kvik medicinstuderende, den elegante og smukke Ana (Charlotte Le Bon) og hendes ven Chris Myer (Christian Bale), en anerkendt amerikansk journalist og krigskorrespondent. Michael har forladt sin landsby for at læse medicin i Konstantinopel – det nuværende Istanbul. Da han ikke har råd til at betale uddannelsen, beslutter han sig for at forlove sig med landsbyens rigmandsdatter Maral, så han med sin kommende svigerfars tilladelse kan bruge medgiften til at betale for studiet. Han får dog ikke brug for medgiften i første omgang, da han får husly hos sin rige familie i Konstantinopel. I hjemmet møder Michael den smukke Ana, der er ansat som lærer for familiens børn, og som han forelsker sig i, selv om hun allerede er i et forhold til Chris, og han selv er forlovet med Maral. Og da både Ana og Michael og ligeså Maral er armeniere bliver de brikker i den kommende massakre af de armenske folk….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer