graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Fornærmelsen

SLÅR DIN NÆSTE DIG PÅ DIN ENE KIND, SÅ… 

Hvornår har du senest set en libanesisk film? Libanons filmindustri har ikke ligefrem blomstret og haft gode kår i en lang årrække pga. politiske sanktioner. Men efter en tumultarisk omgang frem-og-tilbage og juridiske anklager imod instruktøren, endte Libanon med at sende en kandidat til Oscar-showet 2018. Det førte til, at en libanesisk film for første gang nogensinde blev nomineret i kategorien ”Bedste ikke-engelsk-sprogede film”.

“Fornærmelsen” er en dybt personlig film for instruktør og manuskriptforfatter Ziad Doueiri og den anden manuskriptforfatter Joelle Touma. Ziad er sekulær libanesisk muslim, og Joelle er kristen libaneser. De har været gift, men skrev manuskriptet til denne film sammen, imens de var ved at blive skilt. Og det kan mærkes, at filmen er skrevet af to personer, der kommer fra hver deres skyttegrav i den religiøse krudttønde i et Libanon, hvor mange følelser og ar fra en barsk borgerkrig og palæstinensisk flygtningestrøm ligger lige under overfladens tynde fernis. Med respekt og forståelse for begge sider giver filmen et indsigtsfuldt indblik i en meget sejlivet og sprængfarlig national konflikt.

En dominobrik vælter og sætter Beirut i brand
Salameh, formanden for et byggesjak, får en dag vand i hovedet på gaden fra bilmekanikeren Tonys altan, fordi nedløbet er i stykker. Derefter tilbyder Salameh Tony at reparere nedløbet, men Tony smækker døren truende i ansigtet på ham. Salameh ordner nedløbet på trods af afvisningen, hvilket medfører, at Tony smadrer det just reparerede nedløb for øjnene af Salameh. Derefter sviner Salameh Tony til. Derefter, derefter, derefter… En tilsyneladende bagatel af en hændelse eskalerer hurtigt og fører til had de to brushaner imellem, og det ender i et langt retssalsdrama, der får national bevågenhed og truer med at eksplodere i gadekampe og virak. Og nå ja, fik jeg nævnt, at Salameh er muslimsk palæstinenser, mens Tony er kristen libaneser?…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer