graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Wind River

EN ISKOLD AFFÆRE

Cory (Jeremy Renner) er naturbetjent og jæger i Wind River-indianerreservatet i Wyoming. På sin jagt efter en puma finder han det dybfrosne lig af en 18-årig pige, han kender særdeles godt, da hun var bedsteveninde til hans egen datter, der døde for tre år siden. FBI-agenten Jane Banner (Elizabeth Olsen) ankommer for at lede efterforskningen. Jane får mange kulturchok – ikke alene det voldsomt barske vejr, men også befolkningen af indianere og “blege”. En af indianerne er Martin (Gil Birmingham), der er far til den afdøde pige – og en af Corys nærmeste venner. Det viser sig, at pigen er både mishandlet og voldtaget voldsomt, inden hun er flygtet barfodet ud i den iskolde nat og frosset ihjel.

Opklaringen
Det er ikke en indviklet krimi med mange spor og blindgyder. Cory og Jane gennemgår godt nok mange krogveje, men det er mest de krogveje, der er i sindet hos de forskellige mennesker i det barske område, hvor mange føler, at alt held og håb for længst er ude. Det gælder indianerne, der er efterkommere af de frie folk, men – som Cory udtrykker det, de har snart kun ensomheden og kulden tilbage. Det gælder også de “blege”, der fx arbejder ved politiet eller ved olieboreindustrien. Klimaks er ret voldsomt og blodigt, ligesom der også på andre tidspunkter er scener, der gør at censuren på 15 skal tages alvorligt. Opklaringen bidrager sådan set bare til at understrege håbløsheden og de iskolde hjerter i reservatet.

Sorgen
Selv om denne krimi virkelig er spændende og river sin tilskuer med sig, er det absolut mest spændende i filmen ikke kampen mod forbryderne, men mod sorgen. Martin kastes naturligvis brutalt ud i sorgen – ligesom Cory gjorde det tre år tidligere. På en stille, men pågående måde hjælper han sin ven til at komme godt ind i sorgen og med tiden komme ud på den anden side. “Man bliver aldrig hel igen. Smerten over tabet vil altid være der. Men du må gå gennem sorgen, gennem smerten. For ellers kan du ikke mindes hende. Glæde dig over alt det, hun var. Alt det, I havde sammen.” Denne “sjælesorg”, der foregår mellem to ret så barske og ret fåmælte mænd, er virkelig værd at se mere end én gang. Rigtig meget af “samtalen” består af kropsholdning, blikke, grynt og det at sidde ved siden af hinanden…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer