graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

De uskyldige

EN KAMP FOR AT RESTAURERE USKYLDEN

Kvinders syn på krigslig fortræd
Nonner er åbenbart det nye sort i disse år. Blandt andet har vi set den polske Ida, som i 2015 vandt en Oscar, og vi har set Philomena fra 2013, hvor nonner også var i fokus. “De uskyldige” kunne faktisk godt minde om en hybrid mellem disse to film, da den har æstetikken, fortælletempoet og tre skuespillere på rollelisten til fælles med “Ida”, mens tematikkerne graviditet og bortadoption samt det faktum, at filmen bygger på sande begivenheder, er fælles med “Philomena”.

“De uskyldige” er en film af kvinder om kvinder – kvindelig instruktør, to kvindelige forfattere og nonnernes historie over for en ung fransk kvindelig læge, hvis erindringer filmen er baseret på. Filmen afsøger et krigstraume, som ramte sagesløse nonner i et polsk kloster under anden verdenskrig.

Murren bag klostrets mure
I december 1945 opsøger en ung nonne en fransk læge, som er udstationeret for Røde Kors i Polen for at afhjælpe de smertelige efterdønninger ved den netop afsluttede verdenskrig. Lægen følger med tilbage til klosteret, hvor hun til sin forbløffelse finder en højgravid nonne i fødselsveer. Abbedissen har holdt det skjult for det omkringliggende samfund for at skærme for skammen. Snart går det op for lægen, at nonnerne har været ofre for massevoldtægter udført af sovjetiske soldater op til krigens afslutning, og at faktisk hele syv nonner er højgravide. I respekt for abbedissens ønske indvier lægen ikke andre i sin viden, og hen over de kommende måneder opsøger hun i hemmelighed klosteret for at hjælpe med fødslerne og det efterfølgende tilsyn

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer