graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

LÆGEN FRA CHAUSSY

NÅR LÆGER ER BEDST

Lægen Jean Pierre Verner har i årevis arbejdet som landsbylæge i en lille lægepraksis i Chaussy. Jobbet er hele hans identitet, og alle er på fornavn med Jean Pierre. Han kender alle sine patienters historik og har et dybt personligt og venskabeligt forhold til dem. En dag bliver han diagnosticeret med en hjernetumor, og dermed falder alt for ham, for hvor længe kan han så udføre det job, som han elsker? Jean Pierre får (omend modvilligt) den kvindelige læge Natalie ind som afløser. Hun ved ikke, at han er syg, men skal oplæres af ham, og så begynder der et dejligt underspillet spil imellem dem. Hun ser symptomer, han ser det hele menneske.

Forskellen på “at se” og “at SE”
Hos de to læger støder det intellektuelle sammen med fornuft og praksis i mødet med mennesker i det lille samfund. Natalie lærer lige så stille om medmenneskelighed og at SE de mennesker, hun behandler, for der kan være stor forskel på at se og så virkelig at SE…, ligeledes finder hun ud af, at i sådant et lille samfund kan man ikke være sig selv nok, men må involvere sig for at blive accepteret.

Dygtige skuespillere
Det er en smuk og hyggelig film uden de store armbevægelser, det er de små detaljers film, – og den slags kræver faktisk dygtige skuespillere. Og de er også med i denne film. De to altdominerende roller som Jean Pierre og Natalie spilles af henholdsvis Francois Cluzet (den lamme mand i De urørlige) og Marianne Denicourt, og selv om jeg har et ambivalent forhold til franske film, så er det altid et kvalitetsmærke, når Francois Cluzet er med. Det kan næsten ikke gå galt! Og det gør det heller ikke her. Han ligner en mellemting mellem Michael Meyerheim og Dustin Hoffmann (ja, han kunne være Hoffmanns franske tvilling!) og dermed udstråler han noget trygt, jovialt og hyggeligt…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer