graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

CONTACT

NOGET STØRRE END OS SELV 

Hvorfor anmelde en mere end 20 år gammel film? Fordi filmen er enorm spændende og fantastisk godt lavet. Tillige rejser den en lang række spørgsmål og problemstillinger, som stadig trænger sig på i vores tid.

Filmens handling befinder sig i skæringspunktet mellem videnskab, tro og politik. I “Contact” møder vi Dr. Elanor Arroway (Jodie Foster), der er forsker, astronom og ateist. Hendes professionelle og personlige veje krydses af teologen, præsten og forfatteren Palmer Joss (Matthew McConaughey), der også viser sig at være spirituel rådgiver for præsident Robert Clinton. Clinton medvirker ikke i filmen, men filmholdet har ret genialt fundet nogle velvalgte tv-klip af præsidenten, som passer perfekt med filmens handling.

Fremmed intelligens
Mens Elanor Arroway – også kaldet Ellie – forsøger at opfange signaler fra det ydre rum, modtager hun tre sider med krypterede symboler. Ved nærmere efterforskning viser det sig, at budskabet kommer fra en fremmed intelligens på en planet, som kredser omkring Vega – den klareste stjerne i stjernebilledet Lyren, og den femteklareste stjerne på himlen ca. 25 lysår fra jorden. Det lyder fuldstændig forrykt og fortænkt, ikke sandt? Det synes jeg også. Men med enkelte undtagelser tror man på filmens plot og identificerer sig med filmens hovedpersoner.

Det krypterede budskab indeholder planer til fremstilling af en kæmpe maskine, en slags rumskib, som angiveligt kan fragte et enkelt menneske til et møde med den fremmede intelligens. Efter flere robuste komplikationer vælges Ellie som astronauten, der skal løse opgaven. Palmer er mere end betænkelig og spørger Ellie, om hun virkelig er villig til at dø for denne rejse? Hvortil hun svarer: “Så længe jeg kan huske, har jeg søgt efter noget – grunden til, vi er her. Hvad laver vi her? Hvem er vi? Hvis denne rejse bare giver en del af svaret, så synes jeg, det er et menneskeliv værd…”

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer