graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

KILLERS OF THE FLOWER MOON

Med afsæt i virkeligheden portrætterer Martin Scorsese et stykke amerikansk historie, der afslører den menneskelige naturs skyggesider.

FORFRISKENDE COWBOY- OG INDIANER-WESTERN 

Da Ernest Burkhart, spillet af Leonardo DiCaprio, i begyndelsen af 1920’erne vender tilbage til Oklahoma efter endt krigstjeneste, begynder han at arbejde for sin onkel, den velansete William Hale, portrætteret af Robert De Niro. Burkhart bliver ansat som chauffør for de stenrige Osage-folk, og her møder han Lily Gladstones karakter, Osage-kvinden Mollie. På opfordring fra sin onkel indleder Ernest sig i et romantisk forhold og senere ægteskab med Mollie. Men alt ånder ikke fred og idyl, da en række mystiske mord på Osage-befolkningen, heriblandt Mollies søstre, hærger området. De lokale myndigheder foretager sig ikke det helt store for at opklare forbrydelserne, og først da det nyetablerede forbundspoliti med J. Edgar Hoover i spidsen, indleder dets efterforskning, begynder skeletterne stille og roligt at falde ud af skabene.

Mesterinstruktør Martin Scorsese afbilleder her en interessant og ejendommelig situation og periode i den amerikanske historie, hvor det oprindelige folk, Osage-indianere, grundet oliefund på deres reservat, er kommet til velstand. Osage-kvinderne smykker sig med ædelstene og diamanter, mens hvide mænd er deres chauffører og hvide kvinder deres hushjælp.

De to mastodonter DiCaprio og De Niro leverer helt igennem solidt skuespil, mens Lily Gladstone, trods meget få replikker, brillierer i sin karrieres største præstation til dato. Filmen bygger på David Granns roman af samme navn, og historien er eksekveret med respekt for Osage-folket. I sit udtryk er “Killers of the Flower Moon” en western med elementer af krimidrama, romantik og et strejf af en god Scorsese-gangster.

I just love money. Almost as much as I love my wife
“Killers of the Flower Moon” er en ambivalent fortælling. En tragedie, hvor vi får indblik i persongalleriets ydre og tilsyneladende gode og dydige karaktertræk samtidig med, at vi bliver konfronteret med deres laster og skjulte egoistiske intentioner. Scorsese dyrker det paradoksale i den menneskelige natur, hvilket på den ene side gør fortællingen spændende og tankevækkende at følge med i og på den anden side stiller seeren i den utilfredsstillende situation, at man ikke rigtig ved, hvem man skal sympatisere med, hvilket kan være en dealbreaker for nogen…

Se mere på https://filmogtro.dk/

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer