graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

MAUDIE

Er man til formidabelt skuespil, der er en Oscar værdig, og en stor fortælling i et tempo, man kan følge med til, så er “Maudie” et must. Det er en af de smukkeste historier, jeg har set længe! Der er ingen store armbevægelser, der er ikke mange personer med, men den er intens helt ind til marven.

At tage livet på sig og sætte farver på det grå
Maudie er handicappet. Hun går haltende og har sammenfald i ryggen. Hun bliver placeret hos tanten, der egentlig ikke vil have hende. Børnene kaster sten efter hende, når hun viser sig, fordi hun er anderledes. En gennemført outsider. Men en dag tager Maudie styring over sit eget liv. Hun søger en stilling som hushjælp hos en fisker i en øde og forblæst landsby i den canadiske provins Novia Scotia. Maudie er et skrøbeligt, sky og sårbart menneske, men skønt hun virker kuet og undseelig, har hun alligevel en indre styrke og optimisme over sig. Fiskeren Everett, som hun flytter ind hos, er følelsesmæssig afstumpet, brysk, rå og voldelig, når han ikke kan klare sig med ord. Hans hus er lillebitte og forfaldent. Hver gang livet bliver for hårdt, så åbner Maudie for en dåse med maling og finder sine pensler frem. Først bliver en hylde grøn, så kommer der blomster og fugle på vægge og vinduer og en dag finder hun noget affaldstræ at male små malerier på. Da det går op for Everett, at der er penge i Maudies ubehjælpsomme, naivistiske små billeder, får han et nyt syn på hende, og efterhånden vænner han sig til hende. Der opstår en særegen ømhed og afhængighed mellem dem, ja, de udvikler deres egen ordløse form for kærlighed. Det nærmeste, de kommer en kærlighedserklæring, er, da hun sammenligner dem med et par umage sokker, hvor Everett er den hullede, brugte og slidte sok, og hun den almindelige hvide bomuldssok. Everett retter hende og siger: Nej, du er den kongeblå og kanariegule sok! Efterhånden bliver deres lille hytte med hendes billeder et turistmæssigt tilløbsstykke, og hun kommer i både avisen og tv og bliver et originalt, men folkeligt indslag i den lille by.

Skuespilpræstationer ud over det sædvanlige
Sally Hawkins (kendt fra filmen Happy-Go-Lucky) leverer en skuespilpræstation som Maudie, man skal lede længe efter. Jeg mangler faktisk superlativer! Hun burde have en Oscar, men måtte desværre nøjes med end række andre filmpriser. Ligeledes er Ethan Hawke som den indesluttede mand fantastisk. Filmen er smukt filmet og viser med det forblæste og øde landskab også den menneskelige isolation, de står i både udadtil og indbyrdes. Det eneste minus er, at det kan være svært at følge tidslinjen i filmen, da det ikke er ganske tydeligt, hvor mange år, der går mellem scenerne. Uden at man rigtig når at opfange tidsperspektivet, bliver Maudie mere og mere sammenfalden, skrutrygget og gigtplaget…

Se mere på https://filmogtro.dk/

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer