graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

HAROLD FRYS USANDSYNLIGE PILGRIMSFÆRD

En ældre mand vil besøge en tidligere kollega, der er på hospice, som ligger 800 km borte. Han beslutter sig for at gå dertil. Undervejs møder han mange forskellige typer mennesker og megen venlighed.

Harold Fry er en nydelig ældre mand med slips og slipover, der bor med sin kone, Maureen, i et pænt, nydeligt middelklassekvarter i en britisk by. En dag får han et brev fra Queenie, som han har arbejdet sammen med for år tilbage. Hun skriver, hun har cancer og er på hospice. Harry beslutter, at han vil rejse hen til hende for at redde hende med håb, – en rejse på gåben. Han ringer til hospice og siger, at så længe han går, skal hun blive ved med at leve, – det skal være deres indbyrdes kontrakt. Han vil give hende håb. Og så drager han uden videre afsted. En spontan rejse på 800 kilometer til fods, som han ikke fortæller sin kone om først. Igen og igen gentager han ordene: Du vil ikke dø!

Derhjemme går hans kone, bekymret og uforstående over for hans projekt. Deres telefonsamtaler undervejs røber meget usagt og fortrængt mellem dem, uden at der sættes ord på, hvad det handler om, og kun langsomt sættes puslespilsbrikkerne af alt det usagte sammen til et billede.

Mødet med mennesker
På sin vandring møder Harold mange forskellige typer mennesker. Nogle er mere underlige end andre, men hver især får de sagt noget væsentligt, som giver Harold noget at tænke over. De små samtaler forklarer Harolds sørgmodige udtryk, og hvorfor han skylder Queenie denne vandring.

Et af de venlige mennesker, Harold møder, er en kvindelig læge, der knæler ned foran ham og vasker hans beskidte fødder, der er fyldt med sår og vabler. En klar parallel til, da Jesus knælede og vaskede disciplenes fødder. Det er ikke en kristen film i traditionel forstand, men alligevel er den spækket med kristen symbolik, der gør Jesus meget nærværende, så filmen har klart en kristen klangbund.

Efterhånden som pilgrimsvandringen udvikler sig, viser det sig, at det måske i virkeligheden lige så meget handler om en bodsrejse for Harold. En bodsrejse, der handler om den søn, som han mener, han har svigtet…

Se mere på https://filmogtro.dk/

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer