graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

ROM

Bodil Jørgensen og Kristian Halken leverer fremragende præstationer, hvor de fejrer deres 40 års ægteskab med en tur til Rom. Der er fornøjelige dialoger imellem de to garvede ægtefæller.

EN HISTORIE OM KÆRLIGHED 

Ægteparret Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) har været gift i 40 år, og det skal fejres med manér, så hvor ellers end I storstaden Rom. De ankommer med fornøjelse, og historien lægger ud med aldeles fornøjelige dialoger imellem de to garvede ægtefæller, som tydeligvis kender hinanden ud og ind med 40 års samliv, med en blandet tone af finurlig, overbærende humor, stor forskellighed og samtidig fin samhørighedsvarme. Der opstår lynhurtigt meget sjove, særdeles latterfulde scener – som leveres gennem hele filmen med jævne mellemrum. Men derimellem melder der sig også snart noget andet. Fornemmelsen af en historie ved siden af de 40 sammenbindende ægteskabsår, en historie om en anden forbundethed, noget ufortalt, en hemmelighed.

Alle veje fører til Rom
Det gjorde som nævnt deres rubinbryllupsfejring, men det viser sig, at også andre veje fører til Rom. Veje fra meget tidligere år, veje som handlede om Gerda og en anden mand, som hun endte i favnen hos, da hun tog til Rom, og blev hans studieelev i kunsthistorie. Hun blev gravid, men fik foretaget en illegal abort, forlod Rom og det begyndende kunstnerliv og vendte hjem til Kristoffer, med hvem hun aldrig kunne få et barn, fordi aborten gjorde hende ufrugtbar. Kristoffer hørte aldrig et ord om det, men da de er i Rom, løber de ind i Gerdas gamle flamme, svenskeren Johannes (Rolf Lassgård). Og derfra får komedien også noget tragedie ind over sig. Ofte leveret med stor humor, men også med frustration, tristhed og vrede.

Tæt på rigtig godt
Skuespillet er helt i top, især faldt jeg meget for Kristian Halkens Kristoffer, som spiller fremragende som den enkle, jordnære, fodboldglade mand, der elsker sin hustru højt, og som nu kæmper med næb og klør med både hende og Johannes og ikke mindst sig selv, sin egen vrede og fortvivlelse, for at fastholde kærligheden og ægteskabet. Helt hen til allersidste scene tænkte jeg fem stjerner til filmen, men sidste scene skar en stjerne væk. Måske egentlig to, hvis ret skulle være ret – eller hvis jeg i det mindste skulle følge min egen oplevelse af slutscenen, som spiller ud med et falsk forsøg på at fastholde kærligheden. Jeg skal af hensyn til kommende seere lade være med at fortælle mere… 

Se mere på https://filmogtro.dk/

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer