graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Gladiator

Den glorværdige romerske hærfører Maximus kommer i unåde hos den nye magtsyge kejser. Han undslipper døden, men mister sin familie. Det skal kejseren komme til at betale for.

SVÆRD OG SANDALER

Med “Gladiator” er vi tilbage i Rom i år 180 e.Kr. Det er en film, hvor der ikke er sparet på noget, og den lever fint op til de krav, der stilles til en storfilm her 23 år efter dens  premiere. Denne anmeldelse er et led i bestræbelserne på at få en anmeldelse på filmogtro.dk af flere af de film, der har vundet en Oscar for bedste film. Se mere her. Gladiator fik i alt 5 Oscars, deriblandt for bedste film.

Sværd og sandal-film
I midten af 1900-tallet blev der lavet en række film fra Romerrigets storhedstid. De fik genre-betegnelsen “sværd og sandal-film”. Ben Hur (1959) er nok den mest kendte. Ridley Scott har tilsyneladende en ambition om at komme rundt i alle genrer som instruktør, så derfor måtte der også en sværd og sandal-film med på hans værkliste, selvom der var gået 20 år siden den seneste. Det blev “Gladiator”, og tak for den. Det er en helstøbt film, der både er underholdende, neglebidende, rørende og oplysende.

Hovedpersonen er hærføreren Maximus, der har vundet mange slag i spidsen for en stor del af Roms hærstyrke. Russel Crowe magter at gøre Maximus levende i alle filmens 155 minutter. Det er ikke let, for Maximus kan være både følsom og – når det kræves – fuldstændig skånselsløs. Filmen åbner med et stort slag mod barbarerne (der blev bl.a. brugt 20.000 pile til den scene). Et slag som skulle være kronen på værket for kejser Marcus Aurelius (Richard Harris). Aurelius er gammel og syg. Han holder meget af Maximus og giver ham ordre til at tage magten i Rom og give den til senatorerne, så demokratiet kan genindføres. Det er Aurelius’ ondsindede og magtsyge søn Commodus (Joaquin Phoenix) ikke med på. Da Aurelius dør, udnævner Commodus sig selv til kejser og dømmer Maximus og hans familie til døden. Men Maximus undslipper og sætter kurs mod hjemmet, hvor han lige netop kommer for sent til at redde sin familie. Dermed har den nye kejser fået sig en dødsensfarlig fjende. Maximus ender som gladiator, og her stopper jeg referatet af handlingen. Commodus’ søster Lucilla (Connie Nielsen) tilføjer et kvindeligt element til filmen. Med en placering mellem Maximus og Commodus er hun med til at binde handlingen sammen…

Se mere på https://filmogtro.dk/

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer