graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Left Behind

Filmens plot er bortrykkelsen – at flere millioner mennesker i verden pludselig er væk – og hvad det udløser af katastrofer og ulykker i trafikken på landeveje og i luften. Der er meget fokus på de efterladtes forvirring, sorg og vrede. Vil følger især piloten Rayford Steele (Nicolas Cage) og hans familie, hustruen Irene, der blev omvendt og tog imod Jesus for et års tid siden, samt sønnen Raymie og datteren Chloe. Handlingen foregår dels på jorden, hvor den studerende Chloe er omdrejningspunktet, og dels i et passagerfly på vej til London, hvor Rayford er den bærende person. Hele filmen igennem krydsklippes der mellem de to lokaliteter.

Filmen bæres af humor, spændende personer, drama og ikke mindst en række eksistentielle spørgsmål at tænke over og eventuelt diskutere med andre. Den er blevet beskyldt for ikke at være en kristen film. Det er et spørgsmål om definition. Vi er tilbøjelige til at give skuespiller og sangerinde Jordin Sparks (“Sparkle“) ret, når hun siger, at filmen kan ses med udbytte af alle uanset tro. De rejste spørgsmål er i høj grad almene. Vi kan alle blive udsat for, at en af vores kære pludselig er væk. Og spørgsmålet om meningen med det onde, der rammer os, bliver stillet af alle. Man kan også indvende, at filmen ikke nævner Jesus. Der er intet om kernen i kristendommen. På den anden side er der meget tale om Gud. En del samtaler og skænderier drejer sig om Guds eksistens og om, hvorvidt Bibelen kan bruges til at sige noget om fremtiden – altså om profetiernes troværdighed. Der er en fin pointe i den efterladte præsts understregning af, at det ikke er nok at vide noget om kristendommen. Man må også tro. Både titelsangen I Wish We’d All Been Ready – sunget af Jordin Sparks – og filmen i sin helhed understreger, at vi altid skal være rede til at møde Jesus.

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer