graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Star Wars: The Force Awakens

Hjemmesiden dearjjabrams.com blev sidste år oprettet, fordi fans af Star Wars ønskede, at minde den nye instruktør, J.J. Abrams, om hvad det var, der gjorde de oprindelige film til filmiske legender med millioner af fans. På dearjjabrams.com kan man således læse følgende:

1: Star Wars finder ikke sted i byen, i parlamentsbygningen eller i biblioteket. Star Wars finder sted væk fra civilisationen, i ødemarken, i sumpen, i skovene.
Star Wars er nemlig en western, eller en rum-western.

2: Star Wars består ikke af glinsende nye rumskibe og flotte overflader. Stemningen i Star Wars er gammel, beskidt og slidt. Rumskibene er slidte og bærer præg af mange års brug. Ligesom i en rigtig western, hvor hovedpersonerne ikke er nyvaskede, men netop beskidte og slidte.

3: Kraften – den mystiske kraft, der findes i alting – er netop dét: Mystisk. Den ér der bare, og behøver ikke blive forklaret og analyseret, men er netop dette mystiske, åndelige aspekt, der gør Star Wars eventyret specielt.
Kraften er en følelse af noget magisk, noget ubeskriveligt åndeligt.

4: Star Wars er ikke nuttet. Går du ind i den forkerte bar i Star Wars-universet, så får du skudt armen af. Selvfølgelig er der også søde væsener og sjovt i Star Wars-universet, men western-universet er først og fremmest et farligt sted.

Jeg er helt enig. Den stemning, jeg kan huske, da jeg som barn sad på det lokale bibliotek og på et lærred så den “originale” Star Wars-film (den, der nu har nummer 4), var netop western-universet. Star Wars ér en rum-western, med masser af slitage og spor efter kamp, den mystiske Kraft og de episke kampe mellem godt og ondt.

Er det så lykkedes for den nye instruktør, J.J. Abrams, at fortsætte denne stemning?

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer