graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Little Boy

FILM TIL HJERTET
Lad det være sagt allerede i første linje af anmeldelsen: “Little Boy” er en lille perle! Og jeg vedgår det: jeg blev både rørt og fældede en tåre undervejs. Nogle film ser man én gang, og så var det dét, – andre har kvalitet til at blive set igen og igen og hver gang efterlade noget i én. “Little Boy” er en af den slags film! Så hold øje med instruktøren Alejandro Monteverde, der også har produceret Bella, for han har noget på hjerte!

En tro der kan flytte bjerge
Drengen Peppers bedste ven er hans far. De er uadskillelige. Faren indgyder sønnen selvtillid og sans for leg, fantasi og eventyr. Men så bryder anden verdenskrig ud, og virkelighedens grusomheder har intet at gøre med leg og eventyr. Faren drager i krig, og kort efter meldes han savnet efter et japansk angreb på Filippinerne. Pepper er knust. Efter japanernes bombning af Pearl Harbor rykker krigen bogstavelig talt ind Peppers landsby, da japaneren, Hashimoto, som har boet der i mere end 40 år, nu lægges for had og udsættes for massiv chikane ene og alene, fordi “han har fjendens ansigt”.

En dag hører Pepper i kirken, at hvis man har tro som et sennepskorn, kan man flytte selv et bjerg, og ja, har man tro nok, kan det få krigen til at ende og soldaterne hjem igen. Pepper, som også kaldes “Little Boy” på grund af sin lille størrelse, tager billedet med sennepskornet til sig. Han opsøger præsten for at finde ud af, hvordan man får mere tro, og denne giver ham en liste over ting, der kan få troen til at vokse: nemlig at besøge de syge, give tøj til de nøgne, mad til de sultne, og … at blive venner med japaneren Hashimoto! For som præsten siger: Din tro virker ikke, hvis den er fyldt med had. Hvad der sker siden, skal ikke afsløres her, men filmen viser sider af mennesket, som vi ikke bryder os om. Samtidig viser filmen, hvad der kan ske, når tro, håb og kærlighed vokser side om side og har vækst som det lille sennepsfrø.

Tro og tvivl
Den viser barnets tro og tillid og de voksnes had, tvivl og mistillid i en verden, der mest nærer det sidste. Undervejs gribes man gang på gang i selv at læne sig op af tvivl og skepsis og skubber det umulige og mirakuløse i baggrunden. Fornuften tager over. Men ligesom den lille pige i Kaj Munks Ordet bliver den eneste, der har tro nok til, at den døde bliver vakt til live igen, rummer Little Boy også en tro, der måske kan flytte bjerge. Det er ikke Little Boy, der flytter noget, men Gud kan på baggrund af Little Boy’s lille tro flytte bjerge, krige og soldater, fjendskaber og tvivl….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer