graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Woodlawn

“Woodlawn” skal fylde nogle store sko ud. Filmen lægger sig i kølvandet på film med nogenlunde samme set up: “Remember the Titans” (2000, Denzel Washington) og The Blind Side (2009, Sandra Bullock). Film, der som denne, handler om amerikansk fodbold. Film, der sætter fokus på de racespørgsmål, som var og er en del af amerikansk historie. Alle tre film er baseret på sandfærdige fortællinger om nulevende mennesker, hvilket gør filmene desto mere interessante.

“Woodlawn” handler om collegeholdet i Birmingham, Alabama. En by, der siden 1947 og frem til filmens handling først i 70’erne var præget af voldsomme uroligheder på grund af racespørgsmålet. I filmen følger vi den unge, sorte Tony Nathan, der brændende ønsker at spille football hos Woodlawn Colonels, men som på grund af sin hudfarve nærmest er forment adgang til holdet.

Når Gud kommer forbi
Hank Erwin, spillet af Sean Astin, kendt som Samwise Gamgee fra trilogien om Ringenes Herre, er en ung prædikant, der udvælger det splittede hold som mål for Guds arbejde. Han vil lære spillere og trænere om Jesus Kristus. Det går ikke stille for sig – og trækker sågar tråde ud i samfundet.

Reaktionerne er mange og stærke og virker godt på det store lærred. Det er dog vigtigt at huske, at hændelserne er baseret på virkeligheden. Det faktum har instruktørerne også gjort deres til at minde seeren om. “Woodlawn” skifter i filmens anslag mellem nyhedsklip fra raceurolighederne i den sydlige del af USA til præsident Kennedy og Birminghams guvernør samt til fiktive klip, som har været en del af filmproduktionen.

Ligeledes bringer filmen også i slutningen rigtige klip fra Tony Nathans virkelige karriere, der bragte ham helt til amerikansk footballs første klasse: National Football League.

Mere end god underholdning
“Woodlawn” er flot filmet, klippet og produceret. Skuespillerne gør et godt stykke arbejde, og med Jon Voight i rollen som den alfaderlige coach fra det store universitet, der ønsker at gafle Tony Nathans og Sean Astin, drysses der lidt stjernestøv ud over filmens rolleliste. De bærende roller spilles troværdigt og godt….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer