graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Ghost in the Shell

DU ER DET DU GØR

Det er ikke vores minder eller fortid, der definerer hvem vi er. Vi defineres af det, vi gør.

Det er en af de filosofiske præmisser i “Ghost in the Shell”, som er en spillefilmsudgave af et japansk tegnefilmsfranchise. De oprindelige tegnefilm, og især filmen af samme navn fra 1995, er i dag klassikere og eksempler på japansk animé og manga, som har været med til at definere ikke bare genren, men også påvirke store Hollywood-instruktører i deres visualiseringer af særlige verdener på filmlærredet.

Filmens titel kan oversættes “en ånd bag den ydre skal”. Eller med andre ord: En robot, som styres af et rigtigt menneskes hjerne. En robot med tanker, følelser og minder. Det lyder som noget, der er lavet film om før. Og det er der. Jeg tænkte rigtig meget på RoboCop og “Blade Runner”, mens jeg så “Ghost in the Shell.”

Robotter uden fortid
I så fald er hovedpersonen i “Ghost” – spillet af Scarlett Johansson – en robocop med bryster. At det forholder sig sådan skyldes, at historien handler om en fremtid, hvor mennesket er blevet vant til at forbedre sig selv og reparere sig selv ved hjælp af “cyberudvidelser”: Kunstige legemsdele. Det nye er så, at et firma er kommet så langt, at de kan sætte en menneskehjerne i en robot og dermed skabe cyborger. Men da de anvender rigtige menneskehjerner, er de nødt til at prøve at dække over eller slette dette menneskes minder, så de ikke husker, hvad de var, før de blev til robotter/cyborger….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer