graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Cast Away

MENNESKET ER IKKE EN ØDE Ø

Denne film giver et spændende bud på, hvad grundlæggende menneskelighed handler om. Vi følger den travle businessmand Chuck Noland, (Tom Hanks) som har en ledende rolle i det verdensomspændende transportfirma FedEx. Hans liv er styret af klokken, og hans effektive tempo går lige hårdt nok ud over kærligheden til kæresten Kelly og det sociale liv i det hele taget. Hans liv tager en radikal drejning, da han styrter ned med et transportfly og ender på en øde ø i Stillehavet, hvor han må forsøge at overleve. Det bliver nogle lange og vanskelige år, indtil han endelig finder en vej væk tilbage til civilisationen.

Tom Hanks leverer en imponerende præstation. I det meste af filmen er han helt alene, og med undtagelse af Helen Hunt som Kelly, spiller de øvrige skuespillere en meget lille rolle. Hanks er overbevisende i forhold til de forandringer Chuck går igennem på grund af den store ændring i ydre omstændigheder. Hanks er god til at leve i de forskellige stadier, som Chuck gennemgår, hvilket får filmen til at virke overbevisende.

Menneskets behov for fællesskab
Ud over at fortælle en god historie arbejder filmen med forskellige temaer i forhold til det moderne menneskes vilkår. Et centralt tema er, hvordan vores moderne verden på nogle områder har fjernet os fra vores oprindelse. Da Chuck må leve som et primitivt stenaldermenneske på øen, lærer han nye sider af sig selv, og det sætter tilværelsen i perspektiv. Hans liv tilbage i den moderne verden bliver også meget anderledes end det oprindelige. Et andet tema er menneskets behov for fællesskab. I sin ensomhed lærer Chuck, hvor meget social kontakt betyder, og han får et rørende forhold til en volleyball. Det sættes i relief til hans tidligere manglende prioritering af menneskelige kontakter…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer