graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

For Greater Glory: The True Story of Christiada

LEVE KONGEN KRISTUS

Ved filmens start er vi i Mexico i 1926. Der har været revolution, og den nye præsident, Callas, indfører strenge love mod den katolske kirke. Gudstjenester forbydes, udenlandske præster udvises, præster, der kritiserer regimet, idømmes fængsel, og præstedragten må ikke bæres offentligt. Folket protesterer, hvilket får Callas’ soldater til at gribe til våben og nedskyde hele menigheder og henrette præster. Mange katolikker går derfor sammen og danner modstandsbevægelsen Christeros. De beder generalen Enrique Gorostieta skabe en hær, der skal nedkæmpe Callas’ hær og sætte ham fra magten. For, som der siges: “Hvem er man, hvis man ikke står inde for det, man tror på.” Under mottoet: “Leve kongen Kristus” går den selvbestaltede Christeros-hær nu i krig. En krig, der ligner noget fra en western, hvor mexicanere iført sombreros, ponchoer og patronbælter rider ud mod hinanden og ligger i baghold, og hvor der udføres veritable nedslagtninger på begge sider.

Pablo – en martyr i drengeskikkelse
Ud over diverse generaler i denne tros-hær, følger man også drengen Pablo, som melder sig under fanerne, og som dybt troende og næsten som en Kristusfigur må gå sin Golgata-vandring undervejs. Han bliver bedt om at afsværge sin tro og angive sine venner i hæren, hvis han skal undgå tortur og død, men Pablo er en stærk lille fyr, der holder Jesus i hånden hele vejen. Det er måske filmens stærkeste scene.

Efter en lang periode med nedslagtninger af de kristne, ankommer den amerikanske ambassadør til Mexico. USA er stærkt interesseret i at få en ende på krigen, så amerikanerne kan få adgang til Mexicos olie. Der arrangeres derfor på USA’s foranledning en aftale mellem Vatikanet og Mexico om fred. Vatikanet har ellers været påfaldende tavs under hele krigen og har intet gjort for at hjælpe de mexicanske katolikker. General Gorostieta siger dog nej til en aftale, som ikke indebærer fuld demokrati og trosfrihed for Mexicos kristne, og derfor fortsætter krigen til The Christeros er banket på plads. Mange af disse krigere blev efterfølgende kanoniserede som helgener af Vatikanet, hvilket ærlig talt virker temmelig paradoksalt, når man tænker på Vatikanets ellers manglende indsats for Mexicos forfulgte kirke…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer