graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

The Zookeeper’s Wife

SKJULESTED FOR JØDER

Antonina (Jessica Chastain) og Jan (Johan Heldenbergh) Zabinska havde et meget tæt forhold til dyrene i deres zoologiske have i Warszawa. Antonina gik og snakkede med dyrene, og i hjemmet havde deres 5-årige søn en grævling som kæledyr, og han sov middagssøvn sammen med et par løveunger.

I efteråret 1939 fik de besøg af zoologen Lutz Heck (Daniel Brühl) fra Berlins zoologiske have. Han kunne fortælle, at deres zoo skulle likvideres, men at han kunne hjælpe dem med at tage de bedste af dyrene med til Berlins zoo. Antonina tog med bævende hjerte imod tilbuddet, så da krigen brød ud 1. september 1939, var de bedste dyr flyttet til Berlin, og mange af de resterende døde under bombardementet.

En ven i nøden
En god ven, der var jøde, bad Jan om at opbevare sin insektsamling, fordi han skulle til ghettoen. Antonina og Jan sagde – jøde eller ikke-jøde – vi vil hjælpe vores venner. Jan brugte nogle af burene til opdræt af svin, og det syntes nazisterne var en god ide. Det blev arrangeret, at Jan i ghettoen kunne hente kartoffelskræller og andet affald, som svinene kunne få til føde. Under affaldet smuglede han jøder ud af ghettoen, så flere og flere var skjult i deres kælder, indtil de kunne sendes videre på deres flugt. Nazisterne brugte nogle tomme bygninger i nærheden til opmagasinering, så det krævede mod og snilde at håndtere jøderne lige for næsen af deres fjender.

Det skete virkeligt
Filmen er en tro gengivelse af den internationale bestseller Zoobestyrerens kone, som er baseret på Antoninas dagbøger om deres oplevelser under krigen. Det endte med, at næsten 300 jøder blev reddet ved, at de var skjult i kortere eller længere tid hos familien. Vi får et indblik i, hvor svært det er at vide, hvem man kan stole på, for det var strafbart at hjælpe jøder. Så da Jan går ind i modstandsbevægelsen, må Antonina ikke vide det…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer