graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Downsizing

IKKE EN KOMEDIE

“Downsizing” er ikke en komedie. Det er rigtig ærgerligt, synes jeg, at filmen bliver markedsført som en komedie, og at traileren primært viser de få komiske situationer. Det giver det indtryk, at her er der tale om en komedie om at formindske mennesker. “Downsizing” er så meget mere end det. Heldigvis.

Inden jeg kommer ind på, hvorfor jeg giver den 4 stjerner, så vil jeg først argumentere for, hvorfor den ikke har fået 5 eller 6. Det skyldes simpelthen, at hverken instruktør eller filmfotograf udnytter de forholdsvist simple virkemidler, der skal til for at fortælle en historie mere nærværende og sådan, at tilskueren identificerer sig bedre med historiens personer. Historien er ikke særlig godt filmisk fortalt, og det trækker ned. Desværre.

Elsk din næste
Hvad der til gengæld giver pluspoint er, at der ikke er tale om en komedie. Der er tale om en historie, der fortæller, at uanset, hvad vi mennesker gør for at ændre verden – om det så er at formindske folk -, så følger alle dårligdommene med og skaber ny ulighed igen og igen og igen. Og så er det en historie om, at i stedet for at forsøge at lave den type redningsaktioner, som er dømt til at mislykkes på grund af menneskets iboende evne til at ødelægge og skabe ulighed, så skal vi i stedet tage os af verden ét menneske ad gangen. Elske vores næste, og elske dem så meget, at vi vil gå igennem ild og vand for dem. Og elske dem med den kærlighed, Jesus elskede os med.

Nej, det er ikke for meget at hive et kristent budskab ud af “Downsizing”, for netop Kristus og den kristne tro bliver i filmen præsenteret i et meget positivt lys. En af filmens absolutte hovedpersoner, den både rebelske og kristne vietnameser Ngoc Lan Tran (spillet helt vidunderligt af Hong Chau), finder kærligheden og styrken til at elske andre igennem sin kristne tro – og da filmens anden absolutte hovedperson, Paul (spillet af Matt Damon) på et tidspunkt beslutter at ville forlade hende, overrækker hun ham sin Bibel…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer