graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

Flugten til Nice

ET PAR DRENGES EVENTYRLIGE OG BARSKE OPLEVELSER

Som 12-årig oplevede Joseph Joffo at måtte flygte fra Paris. Det var i 1942, og tyskerne var i færd med at tage kontrollen i Frankrig. I håb om at opnå en lempelig besættelse indgik den franske regering en aftale med nazisterne, hvor de lovede at hjælpe med at arrestere alle jøder og pakke dem sammen, så de kunne sendes til udryddelseslejrene.

Tyve år senere skrev Joseph erindringsromanen En pose kugler om sin families farlige og underfulde flugt. Romanen er grundlag for “Flugten til Nice”. Filmen bygger altså på virkelige hændelser, men man skal huske, at alt er set gennem et barns øjne og fortalt efter at have været gemt i hans hukommelse i 20 år. Det hele er med andre ord fortalt mere rosenrødt, end virkeligheden var. Det er en feel good-film om jødeforfølgelse.

Idyllen bliver ødelagt
Joffo-familien er utrolig harmonisk, lykkelig og kærlig. De er jøder, men det har indtil nu ikke været et problem. De to yngste drenge Joseph og hans lidt ældre bror Maurice lever i Paris’ idylliske gader og i skolegården. De laver skarnsstreger, og de driller venskabeligt hinanden. De to ældste brødre er i lære i farens hyggelige frisørsalon, og deres smukke og smilende mor sørger for et hyggeligt hjem og en god opdragelse til de fire sønner. Men situationen spidser til, og en dag får alle jøder besked om at gå med den gule jødestjerne. Forældrene indser straks faren og beslutter at flygte til Nice, som ligger i den frie zone, hvor nazisterne indtil videre har holdt sig væk….

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer