graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

The Forgiven

KÆRLIGHEDENS GRÆNSER 

I “The Forgiven” følger vi den sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu, spillet af Forest Whitaker. Efter Nelson Mandela blev valgt til præsident, blev Desmond Tutu bedt om at lede sandhedskommissionen, der havde til opgave at undersøge apartheids brud på menneskerettighederne for derved at kunne lede til tilgivelse og forsoning. Dette er baggrunden for filmen, men det egentlige drama finder vi i mødet med den dybt racistiske morder Peit Blomfeld, spillet af Eric Bana. Blomfeld har gjort uhyrlige ting i apartheids navn, og nu er spørgsmålet så, om han ønsker og kan få tilgivelse for dette?

Det er vigtigt at pointere, at filmen foregår i en faktisk historisk virkelighed, men at dens primære drama kun er inspireret af de faktiske uhyrligheder. Dette er både filmens styrke og dens svaghed. På den ene side giver det filmskaberne en frihed til at fortælle en historie, som er velformet efter alle kunstens regler – men på den anden side bliver historien også forudsigelig. Ikke irrelevant eller dårlig, men til tider en smule livløs og langsom. Det er selvfølgelig også en vanskelig opgave, at lave en film som denne, da det stadig er forholdsvis kort tid siden, at apartheid blev ophævet. Derfor er der stadig mange mennesker, som er ofre i hele konflikten.

Har svært ved at holde spændingskurven
“The Forgiven” er på papiret en thriller, men i praksis har den vanskeligt ved at holde spændingskurven oppe. Dels leverer filmens hovedperson, Forest Whitaker, en god – men ikke fremragende præstation. Og dels er den anden hovedperson, Eric Bana, som sædvanligt skarp i sin præstation – men historiens opbygning gør, at man aldrig er i tvivl om i hvilken grad, han fortryder sine handlinger. Hvilket ikke gør noget godt for vores oplevelse af den indre konflikt figuren Piet Blomfeld står i. På den anden side, kan man overhovedet lave en film om dette emne, hvor racisten forbliver racist?…

Se hele anmeldelsen på filmogtro.dk

 

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer