graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

HØJ MÆRKELIGHEDSFAKTOR 

Anledningen til denne anmeldelse er, at filmen er nomineret i den kommende Oscar-uddeling (i kategorierne bedste film, bedste instruktion, bedste kvindelige hovedrolle, bedste kvindelige birolle, bedste mandlige birolle, bedste originale manuskript m.fl.). En af mulighederne, når man anmelder en film, som ikke er helt ny, er at orientere sig i de anmeldelser, der blev skrevet ved premieren. Denne film er blevet anmeldt ret forskelligt. Set fra vores fjernsynsstol er der forbavsende mange begejstrede anmeldelser. Men de begejstrede har ikke set det samme i filmen. Den er virkelig heller ikke let at få hold på.

Kampsport og Ratatouille
The Daniels, som instruktørerne gerne vil kaldes, har insisteret på at lave en film, der er absurd, flimrende, plat og efter deres egen (og mange andres) mening humoristisk både på et højt og et lavt niveau. Filmen begynder med, at et kinesisk møntvaskeris daglige leder Evelyn Wang (Michelle Yeoh) kæmper med skatteregnskabet. Næste scene er på skattevæsnets kontor, hvor den skrappe medarbejder Deirdre Beaubeirdre (Jamie Lee Curtis) giver ejerne af møntvaskeriet en meget kort frist til at få orden på regnskaberne. Evelyn er filmens hovedperson. Hun er en desillusioneret midaldrende kinesisk indvandrer i USA. Hendes underlige far er på besøg fra Kina. Hendes mand Waymond (Ke Huy Quan) går og fifler med nogle skilsmissepapirer, og hendes datter Joy (Stephanie Hsu) er midt i et lidt forsinket, men intenst teenageoprør.

På skattevæsnets kontor tager handlingen en dramatisk vending, idet flere af hovedpersonerne pludselig hvirvles ud i en labyrint af parallelle universer. Tanken med de såkaldte multiverser er, at for hver gang, vi foretager et valg, så kommer der to universer ud af det, nemlig det, som vi fortsat oplever, og så ét, hvor den virkelighed, som vi valgte fra, fortsætter. I multiversene er der derfor mange variationer af Evelyn, som repræsenterer alle de muligheder, hun har valgt fra…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer