graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

DOMMERENS VALG

JURA, RELIGION OG ETIK KOLLIDERER 

Samtidig med en vanskelig retssag, der kan betyde liv eller død for en teenager, rammes dommer Fiona Maye (Emma Thompson) af en krise på hjemmefronten. Det viser sig at være en dårlig blanding. Fiona Maye er en respekteret dommer i familieretten. Hun er ikke kommet sovende til sin succes, og prisen er blandt andet betalt af hendes mand Jack (Stanley Tucci). Efter mange års ægteskab har han fået nok af hendes arbejdsnarkomani. Han meddeler, at han agter at foretage et sidespring. Resolut smider hun ham ud og får skiftet låsen i fordøren.

Samtidig med dette skal hun i stor hast dømme i en sag, hvor den unge Adam (Fionn Whitehead) er døden nær på grund af leukæmi. Han og hans forældre tilhører Jehovas Vidner, og da han mangler nogle uger i at blive 18 og dermed myndig, kan forældrene forhindre, at lægernes anbefalede behandling bliver fulgt. Adam er enig med sine forældre, og afviser også selv den blodtransfusion, der sandsynligvis kan redde hans liv. Dommer Maye skal afgøre, om hun vil redde hans liv ved at gå imod hans samvittighed, eller hun lade ham beholde hans værdighed med stor alvorlig risiko for, at han dør eller bliver alvorligt handicappet.

Dommeren dømmer sig selv
Filmen blander konflikter fra jura, etik og religion, og trækker os med ind i komplekse livssituationer. Ser vi på handlingen alene, har den tendens til at virke lidt konstrueret, men takket være en formidabel præstation af Emma Thompson betyder det ikke noget. Instruktøren er ikke bange for at lade kameraet hvile på hendes ansigt i close-up, og det forstår man godt. Hun formår at vise både respekt, glæde, kærlighed, vrede, tvivl og desperation – nogle gange flere af følelserne på én gang.

Fiona Maye dømmer sig selv for nogle af sine valg, men det er op til os som tilskuere at afgøre, om vi er enige med hende. Gjorde hun det ikke netop, så godt hun kunne? Eller lod hun problemerne på hjemmefronten og ansvaret i retssalen påvirke hinanden, så hun ikke tænkte klart? Kom hun til at se på Adam som den søn, hun aldrig selv fik? Var der måske endda nogle mere upassende følelser? Fik følelserne lov til at styre hendes skarpe juridiske hjerne?

Det positive skinner igennem
Det er muligt, at Jehovas Vidner vil opfatte “Dommerens valg” som endnu en film, der hænger dem ud som snæversynede og uansvarlige, men faktisk får Adams forældre og hans forsvarer lov til at lægge deres sag frem på en overbevisende måde. Det gør lægerne også…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer