graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

UNBROKEN: PATH TO REDEMPTION

I 2018 kom der en opfølger på Angelina Jolies Unbroken fra 2014 – den fantastiske historie om manden med de ni liv, amerikaneren med italienske rødder, Louis Zamperini. Han var i 1930’erne et stort løbetalent, som var med ved OL i 1936. Men så kom krigen, og Zamperini lod sig hverve til luftvåbenet, og i 1943 styrtede han og ti andre ned med et bombefly i Stillehavet. Zamperini var en af tre overlevende. Og derfra fortsatte den ene ufattelige oplevelse efter den anden, som afsluttes i en grusom japansk fangelejr. Alt dette kan man se i Angelina Jolies’ udmærkede film, som runder af med Zamperinis tilbagevenden til Japan for at tilgive sine brutale fangevogtere i fangelejren. “Unbroken: Path to Redemption” giver os historien om bevæggrunden for denne tilbagevenden.

Det er ikke stor filmkunst, men filmen er alligevel værd at se for sin bevægende historie. Den starter ved Zamperinis tilbagekomst efter krigen. Han var ellers erklæret død, siden man ikke havde hørt fra ham i lange tider, men han levede altså. Dog ikke i bedste velgående, for mareridtene melder sig nu for alvor med de søvnløse nætter, angstfyldte flashbakcs af krigens rædsler, ikke mindst af en bestemt fangevogters grusomheder.

Alkoholen tager magten
Zamperini er naturligvis en succes ved hjemkomsten. Lokalsamfundet elsker deres helt. Medierne kaster sig over ham. Militæret bruger ham som reklame. Men traumerne er der og fremkalder behovet for alkoholens glemselseffekt. Samtidig forsøger han sig igen med en løbekarriere, stærkt støttet af den kvinde, han er blevet gift med, men karrieren ender brat med en ødelagt fod. “Er det en slags straf fra Gud?” spørger Zamperini. Ægteskabet begynder også at skrante, efterhånden som alkoholen tager magten fra ham. Men en dag kommer hustruen hjem og erklærer, at hun vil blive ved ham uanset de store problemer. Hun har været til vækkelsesmøde med den unge vækkelsesprædikant Billy Graham. Det ender med, at hun får Zamperini med, og efter et par møder overgiver han sig til Kristus.

Enkel og stærk forkyndelse
Det er interessant at høre Billy Grahams prædikenform, som i filmen udføres af barnebarnet Will Graham, der er gået i både farens og bedstefarens spor som prædikant og evangelist. Billy Grahams forkyndelse var meget enkel. Der var ikke tale om dybsindige bibeludlægninger og samtidsanalyser…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer