graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

GLASS

SUPERKRÆFTER OG TRAUMER 

Filmen er sidste kapitel i en trilogi af M. Night Shyamalan. De forrige to er “Unbreakable”, som handler om karakteren David (Bruce Willis), mens “Split” omhandler Kevin (James McAvoy). Her i treeren flettes de tre historier sammen, da den tredje karakter, Mr. Glass (Samuel L. Jackson) bliver præsenteret. Jeg har hverken set “Unbreakable” eller “Split”, så denne anmeldelse er alene baseret på” Glass”.

De forrige to film introducerer to mænd med evner ud over det naturlige. De vælger at benytte deres kræfter på forskellige måder, da de begge har haft en turbulent fortid, der stadig nager i deres bevidsthed. Det er her, “Glass” tager sit udgangspunkt, for de to benytter stadig deres kræfter til hver deres formål. De ender begge sammen med den allerede indlagte Mr. Glass på en psykiatrisk anstalt, hvor man forsøger at kurere dem for superhelte- og skurkekomplekser.

Selvindbildte superkræfter
Rigtig meget af tiden mindede plottet mig om et scenarie, hvor “overnaturlighed skal modbevises”, hvilket man ofte ser kristendommen blive udsat for. Men jo længere, man når hen i filmen, des mere sættes det overnaturlige op imod psykoanalyse. Filmen er primært en psykologisk thriller. F.eks. insisterer Dr. Staple (Sarah Paulson) på, at Kevins voldelige, dyriske og dominerende personlighed, “Bæstet”, er en følge af en barndom fuld af misbrug.

Filmen har flere steder nogle “friske pust”, som i store træk kæder handlingen sammen med superhelte i tegneserierne, der fjerner det virkelighedsnære element. For eksempel, når Dr. Staple laver sammenligninger, der skal overbevise David og Kevin om, at de er det modsatte af superhelte. Men Mr. Glass tror, på trods af sin ekstreme intelligens, helhjertet på, at tegneserier med superhelte er krøniker skrevet om supermennesker som ham selv, Kevin og David…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer