graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

LOVING VINCENT

LOVING VAN GOGH 

Jeg har altid været vild med Van Gogh, så at se en film med titlen “Loving Vincent” lå lige for. Da jeg for to år siden stod i 1½ time og ventede i en laaaaaang kø uden for Van Gogh Museet i Amsterdam for at komme ind og se hans billeder, opdagede jeg, at jeg ikke var den eneste, der var vild med Van Gogh.

Nyskabende film og en visuel nydelse
“Loving Vincent” er en virkelig original og usædvanlig film. Det er ikke kun en film om Van Goghs kunst. Det ER Van Goghs kunst. Forstået på den måde, at et hold på over 100 kunstnere har håndmalet denne film ud fra hans motivverden. Hele handlingen er lagt ind i Van Goghs billeder. Det er simpelthen en malet film. Eventyrligt godt lavet. Fremragende godt tænkt. Kunstnerne har malet ikke mindre end 65.000 billeder for at skabe denne film. I sig selv en enorm bedrift. Og alene det gør, at den fortjener at blive set. Det hele flimrer og vibrerer som i Van Goghs malerier. Hans malemetode bliver filmens stil. For dem, der kender Vincent Van Goghs berømte ekspressionistiske billeder, bliver det et kærligt gensyn med disse, – ikke bare at se dem, men at gå inde i dem og at møde personerne fra dem. Hele Van Goghs historie ridses op gennem dette maleriske univers. Filmen er altså indspillet som rigtig film og derefter malet, så det ligner en mellemting mellem tegnefilm og kunst. En slags animeret oliemaleri. Genialt.

En sjov detalje er, at historien fortælles i 1891, – året efter Van Goghs død. Her er farverne levende (bogstaveligt talt) og livlige, mens det tilbageblik, der så gives til Vincents historie er i sort/hvid. Der er farverne gået døde. De er i datid, om man så må sige.

Et malerisk portræt
Handlingen er ret enkel: Den unge Roulin begiver sig ud for at finde Vincents bror, Theo Van Gogh, og aflevere et brev, som Vincent skrev til Theo umiddelbart før sin død, men som først er dukket op efter Vincents død. I mødet med mennesker, der har kendt Vincent, får vi en række tilbageblik. Disse giver os indsigt i Vincents barndom, hvor han kæmpede for at være som forældrene og omgivelserne ønskede det. Men uanset, hvad han gjorde, fejlede han. Theo var den eneste, der troede på ham. I en alder af 28 år begyndte Vincent Van Gogh at male. Han er samtidig med de helt store: Toulouse Lautrec, Monet, Bernard, Manet og Gauguin, men følte sig aldrig som en af dem. Van Gogh malede i 8 år og nåede at lave mere end 800 malerier, inden han blev skudt. Så vidt man ved, nåede han kun at sælge et enkelt maleri, mens han levede, og han var ludfattig. Filmen bliver et på mange måder rørende portræt…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer