graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

EMPIRE OF LIGHT

EN BIOGRAF OG DENS ANSATTE
Vi er i England i 1980’erne. En stor biograf har måttet halvere fra fire til to sale, men holder stadig gang i butikken under ledelse af chefen Ellis (Colin Firth). En af de ledende ansatte er Hilary (Olivia Colman). Vi finder ud af, at hun lider af skizofreni og egentlig kun er der, fordi “kommunen” og Ellis holder hånden over hende. Ellis tager sig så betalt ved seksuelle ydelser på kontoret (dog skildret med tøj på, så sex-scenerne er nok ok for en 12-årig). Kommunen kræver bare, at hun jævnligt tjekkes af en læge og tager sin medicin (Lithium). En ung mørk mand, Stephen (Micheal Ward) bliver ansat, og der udvikler sig et romantisk forhold mellem Hilary og ham, om end der er en del år imellem dem.

Psykisk syg
At Hilary er psykisk syg, kan hun nogenlunde få til at balancere med et næsten “normalt” liv, når bare hun tager sin medicin, der så til gengæld tager lidt at glansen af hendes humør og hendes adfærd. På et tidspunkt gør hun det, der så ofte sker for brugere af den slags medicin: de stopper med at tage den uden at sige noget til lægen. Enten fordi de tænker, at nu har de det så godt, at de kan klare sig uden. Eller fordi de tænker, at nu holder de ikke ud at have denne dyne hængende over hovedet længere: de vil opleve friheden med højt til loftet. Vi får vist ikke at vide, hvorfor Hilary gør det. Men effekten er ikke til at tage fejl af: hun blomster op og bliver charmerende. Men senere bliver hun meget irritabel og kan få voldsomme raserianfald. Dette gir hende både mod på at afsløre Ellis over for hans kone, og bliver årsag til et brud med Stephen og sender hende på tvangsindlæggelse. Alt sammen virker det ganske realistisk. Det samme gør skildringen af hendes besøg hos lægen, der bare skal have vinget noget af på sit skema, nok desværre også, når man tænker på beskrivelser af psykiatrien for 45 år siden.

Racisme
England er i krise og store grupper – anført af de berygtede “Skinheads” – er på jagt efter syndebukke. Deres yndlingsofre er de sorte, og Stephen bliver gennembanket i biografens forhal. Igen desværre en realistisk skildring af forholdene dengang. Stephens mor er sygeplejerske og tager sig at sin søn og mødes dermed med Hilary, der også gerne vil støtte Stephen.

Kærlighed
Romancen mellem Hilary og Stephen fylder en del – også selv om den slutter, og Stephen finder en, der i hudfarve og alder matcher ham bedre. Den er beskrevet ret ligeud med sine ups and downs oppe i “dueslaget”: den øverste etage i biografen, der for længst er lukket ned og kun bebos af duerne, der flyver ud og ind. De øvrige ansatte i biografen støtter alle op om Hilary på mange skønne måder – men må også bede hende udfolde sit privatliv andre steder end i biografen….

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer