graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

OPPENHEIMER

“Now I am become Death, the destroyer of worlds”. Mesterinstruktør Christopher Nolans storstilede epos portrætterer en af de vigtigste skikkelser i afslutningen af anden verdenskrig.

ATOMBOMBENS FADER 

Bombardementerne af Hiroshima og Nagasaki er alment anerkendt som begivenheden, der endegyldigt satte et punktum for anden verdenskrig. Atombomberne, der blev brugt, var kulminationen af flere års intens forskning og udvikling på den hemmelige base Los Alamos i ørkenen i New Mexico. Operationen, som vi kender som Manhattan Projektet, blev ledet af fysikeren J. Robert Oppenheimer – et komplekst individ, som mesterinstruktør Christopher Nolan portrætterer i sit nye storslåede epos.

J. Robert Oppenheimer
Filmens manuskript er løst adopteret fra Martin Sherwin og Kai Birds prisvindende biografi American Prometheus – The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer.

Ifølge det græske sagn stjæler Prometheus ilden fra Hefaistos og skænker den til menneskene. En handling, der er ilde set af Zeus, som derfor straffer både Prometheus og menneskene. Analogt bliver Oppenheimer den mand, der bringer menneskene våbnet, som kan lede til deres egen totale undergang, og han straffes herefter moralsk og politisk.

Den altoverskyggende hovedrolle er velspillet af irske Cillian Murphy, der tidligere har kunnet opleves som birolleindehaver i godt halvdelen af den populære instruktørs filmografi. På rollelisten fremgår desuden prominente navne som Matt Damon, Emily Blunt og Robert Downey Jr., hvoraf sidstnævnte har udtalt, at “Oppenheimer” er den bedste film, han har medvirket i.

Kernefysik og verdenshistorie
Modsat en film som Dunkirk, der næsten er tom for dialog, er “Oppenheimer” et anderledes bud på en krigsfilm – helt uden eksplicit vold, død og elendighed, men med et tæppebombardement af dialog, avancerede fysikteorier og politiske høringer. Nolan holder kløgtigt fokus på manden gennem filmens imponerende tre timer lange spilletid. Trods længden synes intet overflødigt. Tempoet er intenst, betagende og spændingsfyldt på alle de rette tidspunkter, godt hjulpet på vej af filmkomponist Ludwig Göranssons episke score…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer