graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-ccli-trademark.svg CCLI Trademark Logo graphic-songselect-trademark.svg CCLI SongSelect Logo icon-megaphone-circle-line.svg Icon Megaphone icon-press-kit Press Kit Icon icon-fact-sheet Fact Sheet Icon icon-megaphone-circle-line-mobile.svg Icon Megaphone icon-close-filled.svg Icon Close icon-close-white.svg Icon Close icon-close-blue.svg Icon Close icon-earth-filled.svg Icon Earth icon-earth-line.svg Icon Earth Outline icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-finder-filled.svg Icon Finder Filled icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-headset-line.svg Icon Headset Line icon-letter-and-envelope-line.svg Icon Letter and Envelope Line icon-movie-download-line.svg Icon Movie Download Line icon-music-note-circle-line.svg Icon Music Note Circle Line icon-new-window-line.svg Icon New Window Line icon-new-window-line-blue.svg Icon New Window Line icon-page-ribbon-line.svg Icon Page Ribbon Line icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-person-filled.svg Icon Person Filled icon-play-circle.svg Icon Play Circle icon-recent-articles-line.svg Icon Article Line icon-stop-circle.svg Icon Stop Circle icon-play-pressed-circle.svg Icon Play Pressed Circle icon-question-mark-circle.svg Icon Question Mark Circle icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-quotation-end.svg Icon Quotation End icon-quotation-start.svg Icon Quotation Start icon-sheet-music-line.svg Icon Sheet Music Line icon-shopping-cart-line.svg Icon Shopping Cart Line icon-social-media-facebook-circle.svg Icon Social Media Facebook Circle icon-social-media-google-plus-circle.svg Icon Social Media Google Plus Circle icon-social-media-instagram-circle.svg Icon Social Media Instagram Circle icon-social-media-linkedin-circle.svg Icon Social Media LinkedIn Circle icon-social-media-pinterest-circle.svg Icon Social Media Pinterest Circle icon-social-media-twitter-circle.svg Icon Social Media Twitter Circle icon-social-media-youtube-circle.svg Icon Social Media YouTube Circle icon-social-media-twitter-filled.svg Icon Social Media Twitter Filled icon-stop-button-filled.svg Icon Stop Button Filled icon-translation-filled.svg Icon Translation Filled icon-regional.svg Icon Regional Map Pin icon-globe icon-chat.svg Icon Chat icon-clock-outline.svg Icon Clock Outline icon-headphones-outline.svg Icon Headphones Outline icon-pin-outline.svg Icon Pin Outline icon-article-line-mobile.svg Article Icon icon-music-note-circle-line-mobile.svg Music Note Icon icon-sheet-music-line-mobile.svg Sheet Music Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-more.svg Navigation More Icon icon-nav-mobile-song-select.svg Navigation SongSelect Icon icon-nav-mobile-services.svg Navigation Services Icon icon-nav-mobile-support.svg Navigation Support Icon

Vælg din placering

GOLDA

For 50 år siden blev Israel angrebet både i syd og i nord. Angrebet kom bag på det israelske forsvar. Meget mod sin vilje måtte den 75-årige premierminister Golda Meir træde i karakter og tage ansvar.

OVERRUMPLET 

Der kan være flere grunde til at se “Golda”. Helen Mirren er så stor en oplevelse som Golda Meir, at man kan se filmen udelukkende for at opleve det. Man kan også se filmen for at overvære, hvordan det ser ud, når en 75-årig kvinde står i spidsen for et land, som bliver angrebet af naboer på alle sider. Og så kan man se “Golda”, hvis man interesserer sig for staten Israels historie. Den foregår nemlig under Yom Kippur-krigen i 1973.

Taget på sengen
Når man synes, at Helen Mirren er en af vores tids bedste skuespillere, og når man også er interesseret i staten Israel, både som politisk fænomen og som Guds folk, så er filmen et must. For 50 år siden blev Israel angrebet både i syd og i nord i et koordineret angreb. Syrien gik ind over Golan, og Egypten gik over Suez. Angrebet kom bag på det israelske forsvar. Det skete på Yom Kippur, som er en helligdag, hvor rigtig mange jøder faster, og hvor alt er lukket ned. Inden man fik mobiliseret den israelske hær, havde angriberne både i nord og syd befæstet deres stillingen inde i Israel. Situationen var dødsensalvorlig, og de øverste chefer i Israels forsvar var uenige og i vildrede. Men så havde landet heldigvis Golda Meir som den øverste chef. Meget mod sin vilje måtte hun træde i karakter, og det gjorde hun.

“Golda” er ikke først og fremmest en skildring af krigen. Der er ingen billeder af kampvogne eller soldater. Vi oplever kampene på afstand gennem radiokommunikation og lyde af eksplosioner, som de transmitteres til kommandocentret, og som de vises på overvågningsbilleder at kampvognenes placering på landjorden. Men det bliver ikke mindre dramatisk og påtrængende af den grund.

Goldas svære beslutninger
“Golda” er, som titlen kraftigt antyder, først og fremmest en skildring af hendes egen oplevelse af situationen. Kan hun stole på de råd, hun får fra Moshe Dayan, Ariel Sharon, David Elazar, og forsvarets andre chefer? De kommer med modstridende forslag til taktik. Hvilken vil virke bedst? Hvor meget skal hun tage hensyn til mulige tabstal? Vi ser filmen igennem, hvordan hun omhyggeligt noterer tabstallene ned. For hende betyder hver enkelt falden soldat noget. “Jeg ønsker ikke en hær af faderløse og enker,” siger hun…

Se mere på www.filmogtro.dk

« »

CVLI does not necessarily endorse the entire content of any movie listed. Before showing any movie, in whole or in part, please preview and determine if the footage is appropriate for your intended audience.

Gør det rigtige

Kom sammen med over 100.000 kirker, lejre, kirkelige organisationer og børnepasningscentre i hele verden, der er medlemmer af CVLI og Church Video License.

Film ideer